4 suplimente pentru creșterea forței musculare

4 suplimente pentru creșterea forței musculare

Pentru a ajunge la fizicul pe care îl visezi nu ai nevoie doar de multă energie și muncă depusă în sala de fitness, ci și de includerea în dietă a unor suplimente pentru creșterea forței musculare. Prin îmbunătățirea acestui aspect, vei fi capabil să te antrenezi mai mult și mai eficient, dar și să îți sculptezi un corp musculos, lipsit de grăsime. Așadar, nu mai sta pe gânduri și du-ți antrenamentul la un cu totul alt nivel prin adăugarea acestor 4 suplimente pentru creșterea forței musculare pe lista suplimentelor pe care le iei în mod regulat.

L-Arginină

Suplimentele cu oxid nitric dau mușchilor tăi un imbold binevenit în timpul unui antrenament, prin îmbunătățirea și creșterea fluxului sanguin. Pentru a păstra cât mai mult acest efect, încearcă să iei și suplimente cu l-arginină, un aminoacid care sporește producția de oxid nitric. Un articol despre acest subiect, publicat într-o revistă de specialitate (Journal of Advanced Research), indică faptul că suplimentele cu arginină luate înaintea antrenamentelor îmbunătățesc considerabil forța și masa musculară. Pentru rezultate și mai bune, poți combina L-arginina cu alți aminoacizi sau alte suplimente într-un shake care să îți asigure necesarul de energie, forță și nutrienți înaintea unei sesiuni de antrenament.

Beta-alanină

Precursorul aminoacidului carnosină, beta-alanina ajută la îmbunătățirea forței musculare prin reducerea senzației de oboseală. Carnosina este întâlnită mai ales în fibrele musculare de tip II (cu contracție rapidă), asociate cu manifestările rapide de forță, așa cum se întâmplă atunci când ridici diferite greutăți pentru fitness. Carnosina reglează ph-ul mușchilor și previne formarea acidului lactic în timpul antrenamentelor intense, fapt care duce la o mai bună capacitate de a te antrena pentru mai mult timp. De asemenea, numeroase studii au arătat de-a lungul timpului că beta-alanina poate crește volumul de exerciții în timpul unui antrenament de rezistență și reduce semnificativ oboseala.

Vitamina D

Vitamina D este o substanță liposolubilă (tehnic, este un prohormon), cunoscută pentru efectele sale asupra sistemului osos și metabolizării calciului. Dacă ai un deficit de Vitamina D, aducerea sa la un nivel normal în organism poate îmbunătăți performanțele sportive. Un studiu medical a scos în evidență faptul că persoanele cu deficit de Vitamina D (mai puțin de 50 ng/dl, unde ng și dl sunt prescurtările pentru nanograme și decilitru), au observat îmbunătățiri ale performanțelor fizice după o suplimentare a acesteia. De asemenea, nu mai puțin de 13 studii derulate de Universitatea Western din Ontario au arătat că o doză zilnică de 800 – 1,000 IU de vitamina D a îmbunătățit considerabil forța musculară și performanțele din sala de sport.

Taurină

Acest aminoacid se găsește în cantități mari în inimă, creier și mușchii scheletici, în special în fibrele musculare cu contracție rapidă. Totuși, atunci când organismul este supus unui stres prelungit, așa cum se întâmplă în timpul unui antrenament intens (ridicat greutăți, etc), nivelul de taurină scade. Mai multe cercetări în domeniu au relevat faptul că o suplimentare a acestui aminoacid timp de două săptămâni a dus la creștere cu 40% a taurinei în fibrele cu contracție rapidă, fapt care a condus implicit la o creștere cu 19% a forței musculare. Mai mult, în alte studii se arată că taurina ajută la o mai bună eliberare a calciului în celulele mușchilor, ceea ce conduce la contracții musculare mai puternice.

Whoops, looks like something went wrong.

1/1 ErrorException in Response.php line 1161: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0)

  1. in Response.php line 1161
  2. at HandleExceptions->handleError('8', 'ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0)', '/home/machomen/public_html/vendor/symfony/http-foundation/Response.php', '1161', array('targetLevel' => '0', 'flush' => true, 'status' => array(array('name' => 'zlib output compression', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '0', 'chunk_size' => '16384', 'buffer_size' => '20480', 'buffer_used' => '0'), array('name' => 'default output handler', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '1', 'chunk_size' => '0', 'buffer_size' => '32768', 'buffer_used' => '25385')), 'level' => '0', 'flags' => '96', 's' => array('name' => 'zlib output compression', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '0', 'chunk_size' => '16384', 'buffer_size' => '20480', 'buffer_used' => '0')))
  3. at ob_end_flush() in Response.php line 1161
  4. at Response::closeOutputBuffers('0', true) in Response.php line 379
  5. at Response->send() in index.php line 56