6 moduri prin care îți poți întări sistemul imunitar

6 moduri prin care îți poți întări sistemul imunitar

O activitate fizică regulată și un regim alimentar echilibrat, alături de un somn odihnitor și spălarea frecventă a mâinilor, sunt principalele moduri prin care îți poți întări sistemul imunitar și ține virozele la distanță. În afară de acestea însă, mai există și alte metode la fel de eficiente pentru întărirea organismului pe care le poți descoperi în cele ce urmează. Poate unele dintre aceste 6 moduri prin care iți poți întări sistemul imunitar îți pot părea un pic neobișnuite sau chiar depășite însă cu siguranță dau rezultate și merită să le încerci fără rezerve.

1. Fructele de soc

Micuțele bobițe ale arbustului cu flori aromate și frumos mirositoare sunt extrem de bogate în flavonoizi, substanță care, potrivit studiilor efectuate în domeniu, ajută la decongestionarea nazală și îmbunătățirea respirației. În plus, consumul acestor fructe te ajută să transpiri mai intens în perioadele de răceală, reducând astfel din simptomele neplăcute ale bolii. Poți consuma aceste bobițe minune fie în stare naturală, în ceaiuri sau ca atare, sau poți opta pentru produsele din farmacie, precum Sinupret (indicat ca tratament în inflamația mucoasei și a sinusurilor ), Sambucol sau alte astfel de produse, fie sub formă de capsule, fie în stare lichidă.

2. Probiotice

Probioticele – sau bacteriile bune, așa cum mai sunt cunoscute – nu ajută doar la stabilirea sănătății intestinelor, ci și la reglarea sistemului imunitar. Acestea sunt recomandate atât în cazul unor infecții sau alte tulburări digestive, cât și în cazul tratamentului cu antibiotic, pentru a restabili flora intestinală. Având în vedere că majoritatea celulelor sistemului nostru imunitar se află în intestine, este lesne de înțeles de ce probioticele se află în lista celor 6 moduri prin care îți poți întări sistemul imunitar. Dacă nu îți place să iei capsule sau prafuri dizolvate în apă, poți opta pentru consumul de iaurt sau kefir, alimente extrem de bogate în bacterii sănătoase.

3. Spirulina

Aceste alge de culoare verde-albăstrui, sunt extrem de benefice pentru organismul uman, indiferent că este vorba despre întărirea sistemului imunitar sau numeroase alte utilizări la fel de importante, precum îmbunătățirea memoriei și creșterea energiei. Spirulina se găsește foarte ușor în farmacii sub formă de pastile sau capsule și se ia conform recomandării medicului, farmacistului sau indicațiilor de pe flacon.

4. Usturoiul

Încă din cele mai vechi timpuri usturoiul a fost utilizat în tratarea anumitor afecțiuni, însă și în zilele noastre acesta este utilizat datorită proprietăților antivirale și antiinflamatorii și a capacității de a stimula sistemul imunitar. În ceea ce privește consumul acestui aliment, alegerea îți aparține și ai cu siguranță multe variante delicioase din care poți alege. Așadar, usturoiul nu este doar sănătos, ci și delicios în combinații alimentare din cele mai diverse.

5. Suplimentele cu zinc și vitamina C

În sezonul rece organismul are uneori nevoie de ajutor pentru a ține virușii la distanță. Tocmai de aceea, și mai ales dacă nu ai o dietă echilibrată, este recomandat să iei periodic (de preferat la recomandarea medicului) suplimente de Zinc și vitamina C alături de alte vitamine și minerale, în funcție de necesarul fiecăruia. Un lucru la care să fii atent însă: nu lua vitamine fără să consulți un medic și fără să faci un set de analize înainte. Un consum exagerat de anumite vitamine sau minerale poate face mai mult rău decât bine!

6. Moduri prin care iți poți întări sistemul imunitar - Exerciții fizice

Chiar dacă le-am lăsat la final, exercițiile fizice reprezintă unul din cele mai importante aspecte atunci când vine vorba despre moduri prin care îți poți întări sistemul imunitar și crește implicit rezistența organismului la boli, după cum spuneam și la începutul articolului. Chiar dacă nu ai timp să mergi la sală și să urmezi un anumit program de antrenament, poți face mișcare și acasă ori în aer liber (în zilele mai puțin geroase). De asemenea, poți opta pentru o bicicletă de fitness sau o bandă de alergare pe care să le amplasezi chiar în propria sufragerie. Astfel le vei avea tot timpul la îndemână și nu vei mai găsi nicio scuză pentru a nu face, vorba recomandării, cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi. Un alt sfat ar fi să-ți implici toată familia atunci când vine vorba de mișcare. Exercițiile fizice, indiferent de natura lor, induc o stare de bine și ajută la menținerea unei atmosfere plăcute atât în familie, cât și în grupul de prieteni. Iar o stare psihică bună te ajută extrem de mult să te menții sănătos și să faci față virozelor din sezonul rece.

Whoops, looks like something went wrong.

1/1 ErrorException in Response.php line 1161: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0)

  1. in Response.php line 1161
  2. at HandleExceptions->handleError('8', 'ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0)', '/home/machomen/public_html/vendor/symfony/http-foundation/Response.php', '1161', array('targetLevel' => '0', 'flush' => true, 'status' => array(array('name' => 'zlib output compression', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '0', 'chunk_size' => '16384', 'buffer_size' => '20480', 'buffer_used' => '0'), array('name' => 'default output handler', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '1', 'chunk_size' => '0', 'buffer_size' => '32768', 'buffer_used' => '26742')), 'level' => '0', 'flags' => '96', 's' => array('name' => 'zlib output compression', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '0', 'chunk_size' => '16384', 'buffer_size' => '20480', 'buffer_used' => '0')))
  3. at ob_end_flush() in Response.php line 1161
  4. at Response::closeOutputBuffers('0', true) in Response.php line 379
  5. at Response->send() in index.php line 56