Cele mai bune 5 surse de proteină la conservă

Cele mai bune 5 surse de proteină la conservă

Fără îndoială, costul hrănirii unor mușchi înfometați poate fi destul de mare. În special când în coșul tău de cumpărături se află fileul de somon, de ton sau carnea de pui, produse pe care le cumperi pentru a te asigura că nu-ți va lipsa niciodată proteina de care ai nevoie pentru a-ți dezvolta musculatura. Pentru aceia dintre voi care nu dispun de un buget de cumpărături prea mare și care nu-și pot permite mereu să se desfete ca niște regi, există o alternativă mai ieftină. Știu, vei spune că ieftin înseamnă de proastă calitate, gândindu-te, poate, la toate chinezăriile pe care le-ai cumpărat până acum și care nu te-au ținut multă vreme. În mod normal, dacă acesta ar fi un articol despre orice alte produse în general, aș fi tentat să-ți dau dreptate. Însă, cum nu este vorba despre așa ceva, ci despre mâncare, va trebui să te contrazic puțin. Probabil că te întrebi la ce anume m-am referit când am spus "alternativă mai ieftină"? Ei bine, la conserve. Sună ciudat? Poate. Dar, înainte de a strâmba din nas și a spune că nu-ți plac conservele, dă-mi voie să-ți argumentez de ce sunt ele bune și care ar fi 5 cele mai recomandate surse de proteină la conservă.

1. Carnea de pui la conservă

Ok, corect, carnea de pui la conservă nu te face să-ți plouă în gură la fel ca o friptură adevărată la grătar, însă nu există nici un motiv pentru care s-o ocolești. Majoritatea conservelor de pui sunt umplute cu piept, ceea ce înseamnă că, la fiecare porție consumată, vei avea parte de o abundență de proteine. Pieptul de pui este și o sursă excelentă de seleniu, unul dintre antioxidanții de care organismul tău are nevoie. Dacă nu ești un mare fan al sării, poți găsi inclusiv conserve care au un conținut redus de sodiu.

2. Conserva de anșoa

Anșoa este un pește mic, argintiu care se găsește, de regulă, în Marea Mediterană și care are un gust foarte intens. El reprezintă o sursă bogată de acizi omega-3, calciu și niacină (o vitamină B care este folosită de organism pentru a transforma mâncarea pe care o consumi în energie). Pentru că sunt destul de mici și nu au o viață prea lungă, peștii anșoa nu acumulează multe toxine în corpul lor, la fel cum se întâmplă în cazul peștilor mari. Se pot folosi nu numai la salate Cezar, ci și la omlete, pizza, sosuri de salate sau la feluri de mâncare cu paste. Pentru a mai reduce din gustul lor sărat, le poți pune în apă timp de 30 de minute înainte de a le folosi, apoi scurge-le și lasă-le la uscat. De asemenea, se pot consuma și direct din conservă, dacă nu mai ai răbdare să prepari un alt fel de mâncare cu ele!

3. Conserva de fasole

O vorbă din popor spune așa: "Făsui, bucuria..." Mă rog, cred că ți-ai dat seama ce parte anatomică a corpului tău rimează cu "făsui". Lăsând, totuși, glumele la o parte, fasolea ar trebui privită ca o mică vedetă a cămării tale. Este destul de ieftină, poate fi folosită în diferite moduri și la diverse mâncăruri și este plină de nutrienți. Exemplu: o porție de 128 de grame de fasole conține 13 grame de proteine, acid folic, fier, fosfor și o cantitate impresionantă de 14 grame de fibre dietetice. Studiile au arătat că un aport mai mare de fibre poate ajuta în lupta cu grăsimea prin reglarea nivelului de zaharuri din sânge și susținerea stării de sațietate.

4. Conservă de midii afumate

Adesea ignorate, midiile afumate la conservă sunt foarte bune pentru oricine dorește să aibă o masă musculară bine dezvoltată. 85 de grame de medii afumate conțin 18 grame de proteine, fiind și o sursă de acizi omega-3. Acizii grași omega-3 care se găsesc în aceste daruri ale naturii din mare, ajută la inițierea procesului de sinteză al proteinelor și țin la distanță problemele care pot afecta sistemul cardiovascular. Dacă vrei să-ți faci o gustare mai aparte, pune cremă de brânză cu hrean pe o felie de pâine de secară și, deasupra, câteva medii afumate!

5. Conservă de somon

Conserva de somon este, de cele mai multe ori, mai ieftină decât peștele în sine pe care îl cumperi de la pescării sau din magazine, conținând foarte multe proteine și vitamina D. În caz că nu știai, această vitamină reprezintă unul dintre secretele unor mușchi mai mari. Într-un studiu publicat într-un jurnal medical, s-a descoperit că persoanele care au nivel ridicat de vitamina D în organism au mușchi mai puternici, atât în partea superioară, cât și în cea inferioară a corpului lor. Se crede că vitamina D este responsabilă și pentru impactul pozitiv pe care îl are asupra testosteronului. În mare parte a timpului, somonul la conservă are un conținut mai mare de grăsimi omega-3 față de rivalul său, tonul, iar nivelul de mercur din el este, la rândului, mult mai scăzut. Poți mânca somonul din conservă cu tot cu oase, deoarece acestea sunt moi. Calciul din ele va ajunge în oasele tale, întărindu-le.