Cele mai bune 6 exerciții pentru oblicii abdominali

Cele mai bune 6 exerciții pentru oblicii abdominali

Oblicii abdominali sunt unii dintre mușchii cel mai greu de lucrat. Aceștia necesită o atenție deosebită din partea ta și doar cu foarte multă muncă și cu exercițiile potrivite vei ajunge să obții abdomenul perfect. Chiar dacă unele exerciții lucrează indirect și această zonă a corpului, pentru a obține rezultate cu adevărat notabile trebuie să te axezi mai mult pe exercițiile de izolare, care lucrează în mod direct oblicii abdominali. Pentru un punct de pornire corespunzător, iată care ar fi cele mai bune exerciții pentru oblicii abdominali, potrivit specialiștilor, dar și celor care le-au testat pe propria piele. Sau pe propriii mușchi, ca să fiu mai exact. Să vedem, deci, care ar fi acestea:

1. Mersul fermierului cu un singur braț

Ține într-o mână o ganteră de greutatea dorită și adoptă o poziție cu spatele drept și cu picioarele depărtate la o lățime de umeri. Apucă gantera în așa fel încât palma să fie orientată către coapsa ta. Greutatea trebuie ținută la câțiva centimetri distanță de corp și nu lipită de coapsă. Încordează bine mușchii abdominali și mergi în acest fel pe o distanță prestabilită, în funcție de condiția ta fizică și programul de antrenament pe care îl urmezi.

2. Scândura pe o parte

Întinde-te pe o parte pe podea, cu picioarele bine întinse. Susține-ți partea de sus a corpului sprijinindu-te pe antebraț. Ridică șoldul de pe podea astfel încât corpul tău să formeze o linie dreaptă, de la cap și până la călcâie. Menține poziția cât de mult poți. Chiar dacă pare ușor, vei vedea că exercițiul lucrează foarte bine oblicii abdominali și îți pune cu adevărat rezistența la încercare. Dacă totuși ai impresia că e prea ușor, poți executa varianta cu sprijin pe un singur picior, în timp ce pe celălalt îl ții ridicat. De asemenea, poți să adaugi o mișcare de rotație a trunchiului pentru rezultate mai rapide. Evident, pentru asta ai nevoie de ceva antrenament și condiție fizică. Dacă ești abia la început în ale fitness-ului nu te aștepta să reușești din prima o execuție de excepție.

3. Ridicări în V

Întinde-te pe podea cu fața în sus, cu picioarele și mâinile întinse, astfel încât corpul tău să descrie o linie dreaptă. Dintr-o singură mișcare, simultan, ridică mâinile, trunchiul și picioarele, ca și cum ai vrea să îți atingi degetele de la picioare. Corpul tău trebuie să descrie forma literei V. Fă o pauză de o secundă în partea de sus a mișcării apoi revino încet la poziția inițială. Continuă pentru numărul recomandat de repetări, în funcție de programul de antrenament pe care îl urmezi.

4. Ridicări oblice de picioare din atârnat

Agață-te de o bară de tracțiuni cu palmele orientate către înainte. Brațele trebuie să fie perfect întinse. Ridică picioarele în așa fel încât genunchii și șoldurile să descrie fiecare un unghi de 90 de grade. Fă pauză o secundă apoi revino la poziția inițială. Repetă. Acest exercițiu dă rezultate foarte bune în ceea ce privește oblicii abdominali. Ai grijă însă să te încălzești corespunzător înainte de a-l executa, pentru a evita eventualele accidentări în zona umerilor.

5. Flotări Spiderman

Ia poziția obișnuită de flotare. Însă în timp ce cobori trunchiul către podea, așa cum faci în cazul unei flotări obișnuite, ridică piciorul drept de pe podea și încearcă să atingi cotul mâinii drepte cu genunchiul. Revino la poziția inițială și repetă cu celălalt picior. Această variație de flotare lucrează foarte bine oblicii abdominali așa că dacă-ți dorești un abdomen de super-erou, nu strică să o încerci!

6. Crunch ”bicicleta”

Stai întins pe podea cu fața în sus, cu șoldurile și genunchii îndoiți la 90 de grade, astfel încât partea de jos a picioarelor tale să fie paralelă cu podeaua. Plasează degetele de la mâini de o parte și de alta a capului și ridică umerii de pe podea. Rotește trunchiul și ridică genunchiul drept către cotul mâinii stângi până când ajung să se atingă. Repetă și cu piciorul stâng. Încearcă să execuți mișcarea într-un ritm cât mai alert. Indiferent de exercițiile pe care alegi să le practici, trebuie să știi că a antrena oblicii abdominali nu este doar o chestiune pur estetică. Acești mușchi te ajută să îndoi și să rotești trunchiul în cadrul acțiunilor de zi cu zi, dar îți protejează și coloana în timpul exercițiilor mai dificile, ajutând la stabilizarea trunchiului.