Cum să-ți mărești producția de testosteron pe cale naturală

Cum să-ți mărești producția de testosteron pe cale naturală

Deși mulți dintre adepții culturismului apelează la suplimente pe bază de hormoni pentru a crește nivelul de testosteron din organism, există și alte căi mai naturale prin care poți stimula producția "hormonului dragostei". Machomen.ro îți prezintă câteva metode simple care-ți vor stimula organismul să secrete testosteron pe cale naturală, îmbunătățindu-ți performanțele în sala de forță, dar și în dormitor.

Consumă mai multe alimente ce conțin potasiu

Unul din trei bărbați din Statele Unite ale Americii suferă de hipertensiune, care poate cauza la rândul ei probleme cardiovasculare și disfuncții erectile. În acest caz, potasiul poate fi un bun prieten. Mai multe studii au demonstrat că bărbații care consumă alimente cu un conținut bogat în potasiu au o tensiune arterială sănătoasă. Cele mai bune surse de potasiu se găsesc în spanac, cartofi, fasole, dovleac, pepene galben, roșii, banane, piersici, kiwi și iaurt.

Mai puțină sare, mai mult testosteron

Este cunoscut faptul că sarea circulă o dată cu apa în organism, așadar cu cât mănânci mai multă sare, cu atât va fi mai prezentă în circuitul sangvin, ducând la o presiune arterială mare. După cum am menționat, o presiune arterială mare înseamnă erecții slabe. Pentru a-ți aduce tensiunea arterială la un nivel normal, ai grijă să nu consumi mai mult de 2300 de mg de sodiu pe zi. Evită alimentele procesate deoarece conțin enorm de mult sodiu, acesta fiind folosit pe post de conservant. De asemenea, ai grijă la sosul de soia și la ketchup. Ai grijă și la cantitatea de brânză consumată, ai fii suprins să afli cât de mult sodiu conține.

Fumatul – unul din cei mai mari dușmani ai testosteronului

Dacă fumezi deja, lasă-te. Renunțând la fumat, vei beneficia de o creștere drastică a performanțelor sistemului cardiovascular și încă foarte repede, la câteva săptămâni după renunțarea la acest viciu.

Îmbunătățește-ți calitatea spermei consumând alimente bogate în nutrienții pe care îi conține

Vitamina E

Acest puternic antioxidant ajută la conversia vitaminei B12 în forma sa activă. O găsești în semințele de floarea soarelui, germeni de grâu și legumele verzi proaspete. Doza zilnică recomandată este de 1000 mg pe zi.

Vitamina B12

Asigură-ți necesarul de B12 din proteinele de calitate de origine animală: piept de pui, mușchi de vită, lactate degresate și ouă proaspete. Garantat, vei stimula producția de testosteron și vei îmbunătăți calitatea spermei. Doza zilnică recomandată: 2,4 micrograme pe zi.

Zinc și Vitamina C

Carența de Vitamina C și Zinc poate duce la scăderea calității spermei. Un aport optim de vitamina C este de 90 mg pe zi și ți-l poți asigura consumând citrice, fructe de pădure și ardei gras. Zincul îl găsești în fructe de mare, lactate, cereale, carne roșie, fasole și ai nevoie de aproximativ 11 mg pe zi.

Dacă ai un somn regulat ai și destul testosteron

Un somn de cel puțin 8 ore pe noapte este crucial pentru stabilitatea greutății corporale, echilibrul hormonal și refacerea organismului după antrenament. În timpul somnului, mușchii și sistemul cardiovascular se relaxează iar tensiunea arterială scade. Persoanele cu dereglări de somn au un nivel scăzut de testosteron și devin rezistenți la insulină, fiind mai predispuși la supra-alimentare. Asigură-ți un somn odihnitor folosind următoarele metode:

Consumă alimente bogate în triptofan

Triptofanul este un aminoacid regăsit în proteinele de origine animală dar și în cele vegetale. Consumul de alimente bogate în triptofan o dată cu carbohidrați determină organismul să elibereze aminoacizi în mușchi, dând cale liberă triptofanului să producă serotonină la nivelul creierului. Serotonina este un neurotransmițător cu rolul de a crea senzația de calm, fiind cunoscută și ca "hormonul somnului".

Limitează consumul de cofeină

Băuturi precum cafeaua, ceaiul, coca-cola sau energizantele își pot menține efectul până la 6 ore de la consum. Încearcă să le consumi doar în prima parte a zilei, dacă nu vrei să renunți complet la ele.

Evită să mănânci mult înainte de culcare

O cină prea abundentă înainte de culcare îți poate da insomnii. Dacă ți se face foame la o oră prea târzie, ia o gustare pe bază de migdale și un fruct.

Încearcă ceaiul de musețel

Ceaiul de musețel este cunoscut ca fiind ușor sedativ. Bea o cană de ceai de musețel înainte de culcare și vei avea un somn liniștit. Limitează-te la o cană, altfel efectul sedativ va fi însoțit și de un efect diuretic care te va pune pe drumuri către toaletă în timpul nopții.

Consumă alimente bogate în colină

Colina este un nutrient asemănător unei vitamine produs de către organism în cantități mici. Este de asemenea un precursor al unui neurotransmițător responsbil cu mai multe funcții ale organismului, inclusiv somnul. Sursele de colină sunt laptele, alunele, arahidele, portocalele, roșiile, germenii de grâu și ouăle. produtie mai mare de testosteron pe cale naturala

Testosteronul și metabolismul

Obezitatea poate duce la o scădere a fertilității din cauza dezechilibrelor hormonale. Ia mese regulate și planifică-ți un program de antrenament regulat pentru a-ți ajuta corpul să ardă eficient caloriile ingerate și a fi echilibrat din punct de vedere hormonal. Respectă următoarele sfaturi și nu vei avea probleme:

Nu sări niciodată peste micul-dejun

Pe timpul nopții, metabolismul devine mai lent. Așadar, un mic dejun sănătos la aproximativ o oră după trezire furnizează corpului energia necesară și pune metabolismul în mișcare, pregătindu-l să ardă calorii. Și unde mai pui că nu vei face excese alimentare la prânz.

Nu lăsa să treacă mai mult de 4 ore între mese

Mâncând o dată la fiecare 4 ore îți vei menține metabolismul activ. Aproximativ 10% din aportul caloric total este rezervat digestiei. Dacă sari peste mese, nivelul testosteronului scade, așa că merită să mănânci zilnic la intervale de timp regulate.

Consumă cel puțin 1000 de calorii zilnic

Pentru a scădea în greutate, trebuie să reduci aportul de calorii, dar coborând sub 1000 de calorii vei determină o încetinire a metabolismului. Acesta la rândul său va duce la o scădere a nivelului de testosteron deoarece organismul va lua măsuri de autoconservare.

Include și exerciții cardio în antrenament

Antrenamentul cu greutăți este o metodă eficientă de a stimula metabolismul, dar și exercițiile cardio contribuie la acest proces, în special prin arderea caloriilor, menținerea în parametri optimi a sănătății sistemului cardiovascular și creșterea rezistenței la efort.

Consumă proteine la fiecare masă

Corpul tău produce căldură în timpul digestiei, un proces cunoscut sub numele de efect termic. Carbohidrații, proteinele și grăsimile contribuie la acest proces de conversie a energiei în căldură, dar proteinele din pui, pește, fasole, nuci și lactate au cel mai bun efect de stimulare a metabolismului.