Dietă pentru un abdomen cu pătrățele

Dietă pentru un abdomen cu pătrățele

Vara deja s-a instalat de ceva vreme și probabil că tu ai rămas un pic în urmă în ceea ce privește aspectul abdomenului tău. Poate că ai început să faci ceva în această direcție între timp, dar nu ai avut prea mult succes și te-ai simțit chiar frustrat că lucrurile nu au decurs așa cum ți-ai dorit. Un abdomen definit, cu pătrățele, se obține prin muncă și efort, dar și prin utilizarea unei strategii corecte. Dacă aceasta din urmă are vreun defect, îți va tăia din elanul necesar pentru îndeplinirea ei cu succes. De aceea, în această vară, cel mai important pentru tine este să îți faci o astfel de strategie și apoi să te apuci de muncă. Prin combinarea efortului și strategiei optime, vei ajunge să ai abdomenul pe care îl visezi de multă vreme. Iată ce trebuie făcut în această privință.

Dieta

Nu încape urmă de îndoială că, pentru a avea un abdomen cu pătrățele, trebuie să fii atent și la ce mănânci. Dacă treci peste acest pas și nu consumi alimentele care trebuie, succesul nu ți va surâde. Poți întreba pe oricine dorești care este sfatul lor numărul unu pentru obținerea unui abdomen definit. Răspunsul, dacă persoanele în cauză s-au aflat și ele în situația ta cândva, este dieta. Deci, cred că ai realizat cât cânterește aceasta în cazul de față!

a) Caloriile

Primul lucru pe care trebuie să îl afli și care este de o importanță maximă într-o dietă, este numărul de calorii pe care trebuie să le consumi. Majoritatea celor care încep un program de slăbit vor pierde în greutate atunci când aportul de calorii se situează la 13 calorii/kg (presupunând că se antrenează 3-5 zile pe săptămână). Nu ar trebui să te surprindă, totuși, dacă vei fi nevoit să scazi chiar la 9-10 calorii/kg. Când nivelul de grăsime din corp este mai mic, corpul tău se va lupta cu tine pentru obținerea unui abdomen cu pătrățele. Când ajungi în punctul în care trebuie să scazi mult caloriile, este bine să alternezi între un aport scăzut și unul ridicat pentru a evita afectarea metabolismului. Poți consuma mai multe calorii și carbohidrați în zilele în care ai un antrenament mai greu și poți, apoi, reveni la un nivel mai scăzut în zilele în care nu faci un astfel de antrenament.

b) Proteinele

Următorul pe listă este aportul de proteine. Vrei să ai un abdomen de invidiat? Consumă multe proteine! Un consum mai ridicat de proteine te ajută să-ți îmbunătățești rata metabolică, să-ți menții masa musculară (care, în mod normal, ar scădea atunci când urmezi o dietă mai săracă în calorii) și să nu te mai simți mereu flămând. Atunci când consumi doar 9 calorii/kg, cu siguranță vei fi mulțumit să știi că un aport mai ridicat de proteine este acolo să te ajute!

c) Carbohidrații

Despre carbohidrați se discută cel mai des atunci când vine vorba despre abdomenele cu pătrățele. Dacă nivelul de carbohidrați este prea scăzut și această situație persistă pentru multă vreme, nu vei mai avea energie, poftele vor deveni intense, rata metabolică de odihnă va scădea foarte mult. Pentru o bună funcționare a organismului, ia măcar 25-50 de grame de carbohidrați înainte și după fiecare sesiune de antrenament, mai ales în zilele cu antrenamente mai grele. De asemenea, nu uita de legume, acestea trebuind să fie și ele incluse în dieta pe care o urmezi. La fiecare 3-4 săptămâni atunci când urmezi o dietă intensă, asigură-te că îți rezervi un weekend în care să consumi mai mulți carbohidrați decât de regulă, pentru a-ți menține metabolismul în formă. Va trebui să te concentrezi asupra alimentelor cu puține grăsimi și mulți carbohidrați și să consumi proteine într-un număr constant pentru a preveni îngrășarea.

d) Grăsimea

Cu toate că este ultima pe listă, grăsimea nu trebuie neglijată. Când ești pregătit să-ți faci un abdomen cu pătrățele, va trebui să nu mai consumi foarte multe grăsimi dietetice. Limitează-te doar la câteva grame la fiecare masă și caută să-ți iei aceste grăsimi din cele mai sănătoase surse posibile pe care le poți găsi: semințele de in, uleiul de in, uleiul de măsline, nucile, peștii și uleiul de pește. Evită să consumi grăsimi imediat înainte sau după antrenament, deoarece acest lucru nu va face altceva decât să îți încetinească procesul de digestie. Mesele pe care le iei ar trebui să fie compuse din proteine și carbohidrați plus 4-7 grame de grăsime.

Alți factori

În final, nu trebuie să omiți faptul că mai există și alți factori care vor influența modul în care vei reuși să obții un abdomen cu pătrățele. Printre acești se pot regăsi aportul de sodiu, numărul de ore pe care le dormi în fiecare noapte sau câte lichide bei în fiecare zi. Trebuie ținut cont de faptul că va trebui să îți modifici un pic stilul de viață pentru a-l putea adapta în jurul noii tale provocări. Contează și ceea ce faci la sală, însă acest lucru nu este mereu îndeajuns. Uneori, trebuie să fii dispus să mergi mai departe de-atât!