Extensia șoldurilor la cablu pentru mușchii fesieri

Extensia șoldurilor la cablu pentru mușchii fesieri

Despre exercițiul EXTENSIA ȘOLDURILOR LA CABLU PENTRU MUȘCHII FESIERI

Antrenamentul mușchilor fesieri este adeseori ignorat de către bărbați, mulți dintre ei considerând că fesierii trebuie lucrați doar de către femei pentru a avea un fund sexy. Nimic mai greșit. Niște mușchi fesieri bine dezvoltați contribuie la creșterea forței, îmbunătățirea performanțelor în sporturile de teren și evident, definirea unui corp masculin perfect. Extensia șoldurilor la cablu este un exercițiu foarte eficient pentru fesieri, dar și pentru bicepșii femurali.

Rutină exercițiu EXTENSIA ȘOLDURILOR LA CABLU PENTRU MUȘCHII FESIERI

  • Fixează-ți un suport de gleznă pe scripete și apoi atașează-l de glezna unui picior.
  • Așează-te cu fața la scripete la o distanță de aproximativ jumătate de metru și ține-te de cadrul acestuia.
  • Ține genunchii ușor flexați și abdomenul contractat. Încordează mușchii fesieri în timp ce întinzi un picior în spate, ca și cum ai trasa un semicerc. Ridică-l până la o înălțime rezonabilă în timp ce expiri. Când ajungi în punctul maxim, încordează la maxim fesierii.
  • Revino la poziția inițială într-un mod controlat.
  • Execută mai multe repetări în funcție de antrenamentul pe care îl urmezi.
  • Schimbă piciorul și execută din nou exercițiul.

extensia șoldurilor la cablu pentru fesieri

Grupele musculare antrenate de exercitiul EXTENSIA ȘOLDURILOR LA CABLU PENTRU MUSCHII FESIERI

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui , însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii fesieri

Mușchii fesieri (Glutes) sunt unii din cei mai puternici mușchi ai corpului și reprezintă punctul de legătură dintre picioare și Mușchii spatelui. Fesierii sunt folosiți în multe acțiuni, de la mișcarea picioarelor până la întinderea și rotirea bazinului, la fel ca și la întinderea și rotirea trunchiului.

Biceps femural

Bicepșii femurali (Hamstrings) joacă un rol crucial în multe din activitățile zilnice, cum ar fi alergatul, săritul, mersul sau ciclismul. Întărindu-ți bicepșii femurali îți vei proteja genunchii de accidentări deoarece mușchii vor absorbi stresul aplicat genunchilor. Bicepșii femurali slabi cresc foarte mult riscul de accidentări la genunchi.