Fluturări cu gantere din plan declinat

Fluturări cu gantere din plan declinat

Despre exercițiul FLUTURĂRI CU GANTERE DIN PLAN DECLINAT

Este un exercițiu asemănător cu fluturările pentru piept la Peck Deck sau la cablu și lucrează foarte bine mușchii pectorali. Poți alege orice variație a acestui tip de exercițiu, în funcție de antrenamentul pe care îl urmezi și de rezultatele pe care vrei să le obții.

Rutină exercițiu FLUTURĂRI CU GANTERE DIN PLAN DECLINAT

  • identifică în sala de fitness banca declinată și întinde-te pe ea cu câte o ganteră de greutatea dorită în mâini; așează picioarele sub suportul special; în tot acest timp, ține ganterele pe partea din față a coapselor; priza trebuie să fie cu palmele orientate una către alta;
  • odată ce te-ai întins cu spatele pe bancă, ridică ganterele în fața ta, la o distanță de o lățime de umeri; brațele trebuie să fie perfect întinse și perpendiculare cu podeaua; aceasta este poziția de start;
  • îndoaie ușor coatele pentru a nu forța articulațiile și coboară brațele până când simți tensiune în zona pieptului; inspiră în timp ce execuți această mișcare.

Fluturari cu gantere din plan declinat Sfat: pentru a fi sigur că execuți corect acest exercițiu, ține minte că brațele nu trebuie să se miște deloc, mișcarea făcându-se doar din articulația umerilor.

  • adu brațele în poziția de start în timp ce contractezi mușchii pieptului; nu uita să expiri;

Sfat: ai grijă ca la revenirea în poziția inițială să folosești aceeași mișcare pe care ai făcut-o la coborârea brațelor.

  • menține pentru o secundă poziția în care mușchii sunt cel mai tare contractați;
  • repetă mișcarea până atingi numărul recomandat de repetări; acestea pot varia în funcție de tipul de antrenament pe care îl urmezi.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului FLUTURĂRI CU GANTERE DIN PLAN DECLINAT

Grupele musculare antrenate de exercițiul FLUTURĂRI CU GANTERE DIN PLAN DECLINAT

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii pectorali

Mușchii pectorali (Pectoralis) sunt plasați în zona pieptului și întărirea lor are ca efect principal o ușurință mai mare în împingerea anumitor obiecte. De asemenea, stabilizeaza și încheietura umărului, ceea ce reduce riscul de accidentări la umăr. Niște pectorali bine antrenați oferă și un aspect frumos corpului (conturul pieptului).