Ramat cu gantere din aplecat

Ramat cu gantere din aplecat

Despre exercițiul RAMAT CU GANTERE DIN APLECAT

Ramatul este un exercițiu extrem de eficient pentru dezvoltarea zonei de mijloc a spatelui, dar și a altor grupe musculare, indirect implicate în mișcare. Cu toate acestea, dacă ai probleme cu spatele ar fi mai bine să optezi pentru o variantă înlocuitoare, precum ramatul la cablu, mult mai blând cu zona respectivă.

Rutină exercițiu RAMAT CU GANTERE DIN APLECAT

  • ține câte o ganteră de greutatea dorită în fiecare mână și adu trunchiul spre în față, aplecându-te din talie; ai grijă să menții spatele drept, aproape paralel cu podeaua;
  • menține o poziție naturală a capului, cu privirea orientată spre înainte; brațele trebuie să fie perfect întinse, spre podea; aceasta este poziția de start;
  • având grijă să menții trunchiul nemișcat și să expiri, adu ganterele către tine; flexează coatele, fără să le depărtezi de corp și nu te folosi de antebrațe pentru a efectua ridicarea, ci de mușchii spatelui și de partea superioară a brațelor; menține poziția timp de o secundă;
  • inspiră și revino încet la poziția inițială;
  • continuă până execuți toate repetările, în funcție de antrenamentul stabilit.

Ramat cu gantere din aplecat

Variații ale exercițiului RAMAT CU GANTERE DIN APLECAT

Ramatul din aplecat poate fi executat cu bara, cu gantere (folosind fie o priză supinație, fie una neutră) sau chiar la cablu, acestă ultimă variantă fiind și cea mai recomandată pentru cei cu probleme de spate.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului RAMAT CU GANTERE DIN APLECAT

Grupele musculare antrenate de exercițiul RAMAT CU GANTERE DIN APLECAT

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare pentru a fi executat, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Muschii dorsali

Mușchii dorsali (Latissimus Dorsi sau Lats) sunt amplasați în partea mediană a spatelui, puțin în lateralul coloanei, și sunt foarte importanți pentru suportul și întărirea mușchilor principali centrali (abdominali și piept).

Mușchii biceps

Mușchii biceps, sau bicepșii (Biceps) sunt acea pereche de mușchi plasați în partea frontală a brațelor superioare, care fac legătura între umăr și cot. Ei sunt implicați, la fel ca și antebrațele, într-o gamă foarte largă de activități zilnice pe care le efectuăm, inclusiv apăsarea unui mâner de ușă sau ridicarea obiectelor grele. Întărirea lor va reduce mult aspectul de braț subțire și firav.

Muschii umerilor

Mușchii umerilor (Deltoizi) trebuie antrenați cu foarte mare grijă, principalul lucru de care trebuie să ținem cont fiind protecția încheieturii umărului. Această încheietură este cea mai mobilă din întregul organism, fapt ce o face și cea mai instabilă încheietură, adică încheietura cu cele mai mari șanse de accidentare.