Ridicări de bazin

Ridicări de bazin

Despre exercițiul RIDICĂRI DE BAZIN

Chiar dacă Ridicările de bazin sunt un exercițiu preferat și practicat mai degrabă de femei, din dorința obținerii unui posterior cât mai frumos, acesta nu ar trebui ocolit nici de bărbați. Așadar, lasă rușinea acasă și introdu în antrenamentele tale și exerciții dedicate mușchilor glutei. Privește lucrurile în ansamblu și gândește-te că faci asta nu pentru a obține neapărat un posterior frumos, ci un corp bine proporționat.

Rutină exercițiu RIDICĂRI DE BAZIN

  • întinde-te pe podea, cu fața în sus și cu mâinile pe lângă corp; îndoaie genunchii; picioarele trebuie să fie depărtate la o lățime de umeri; aceasta este poziția de start;
  • ridică șoldurile de pe sol, împingând din călcâie; ai grijă ca partea superioară a spatelui să rămână lipită de podea; expiră în timp ce execuți mișcarea și menține poziția de sus pentru o secundă;
  • inspiră și revino încet la poziția inițială;
  • numărul de repetări variază în funcție de antrenamentul pe care îl urmezi.

Variații ale exercițiului RIDICĂRI DE BAZIN

Poți executa Ridicările de bazin și cu un picior, pe rând. Mișcarea este aceeași, numai că pe sol te vei sprijini doar pe un picior, în timp ce pe celălalt îl ții întins și ridicat. De asemenea, poți să folosești, greutăți sau mingea de fitness.

Ilustrație cu execuția corectă a exercițiului RIDICĂRI DE BAZIN (varianta într-un picior)

Grupele musculare antrenate de exercițiul RIDICĂRI DE BAZIN

Orice exercițiu folosește multe grupe musculare în timpul execuției lui, însă se iau în calcul doar grupele musculare folosite direct. Exemplu: la flexii biceps din picioare lucrează și toți mușchii picioarelor pentru a menține poziția verticală a corpului, însă ei nu sunt direct implicați în mișcarea de flexie a antebrațului, deci nu se iau în considerare. Grupele musculare de mai jos sunt listate în ordinea aportului adus acestui exercițiu.

Mușchii fesieri

Mușchii fesieri (Glutes) sunt unii din cei mai puternici mușchi ai corpului și reprezintă punctul de legătură dintre picioare și Mușchii spatelui. Fesierii sunt folosiți în multe acțiuni, de la mișcarea picioarelor până la întinderea și rotirea bazinului, la fel ca și la întinderea și rotirea trunchiului.

Biceps femural

Bicepșii femurali (Hamstrings) joacă un rol crucial în multe din activitățile zilnice, cum ar fi alergatul, săritul, mersul sau ciclismul. Întărindu-ți bicepșii femurali îți vei proteja genunchii de accidentări deoarece mușchii vor absorbi stresul aplicat genunchilor. Bicepșii femurali slabi cresc foarte mult riscul de accidentări la genunchi.