Trei articole sportive banale care îmbunătățesc sănătatea copiilor

Trei articole sportive banale care îmbunătățesc sănătatea copiilor

În contextul secolului douăzeci și unu, ale cărui tentații tehnologice sunt mai proeminente ca oricând, educația sportivă a copilului capătă în mod indubitabil noi valențe. Jocurile video, social-media și în general tot ceea ce ține în mod direct sau derivă din mediul online, mediu la care din ce în ce mai mulți copii sunt expuși de la vârste din ce în ce mai fragede, îi atrag cu ușurință pe aceștia înspre sedentarism. Se poate menționa că nu doar înspre acel sedentarism care se referă strict la inactivitatea fizică abandonată în brațele cronicizării, ci și înspre sedentarismul psihosomatic. În plus, stilul de viață al părinților, care le impune adeseori un surplus de stres și de distragere de la nevoile primordiale ale copilului lor, contribuie la formarea unei ignoranțe involuntare care vizează în mod direct dezvoltarea sănătoasă a micuțului. Cu toate acestea, conștientizarea dezavantajelor pe care epoca modernă ni le livrează, chiar alături de o cantitate impresionantă de avantaje, reprezintă un prim pas făcut cu succes în procesul de evitare a capcanelor specifice timpurilor noastre. Odată ce conștientizarea pericolului se conturează, în mod firesc, acest lucru va duce la acțiune. Deoarece acțiunea înseamnă prevenire și autoapărare, contexte în care, știm cu toții, este de preferat să rămânem, în detrimentul unui context de tratare. Iar această acțiune se poate materializa prin apelarea la trei dintre cele mai comune articole sportive. Iată care sunt acestea, ce avantaje aduce folosirea lor, dar și în ce situații să îți ferești copilul de ele:

Rolele pentru copii

Mersul pe role nu prezintă niciun dezavantaj pentru dezvoltarea fiziologigă a copilului sănătos. Acest sport distractiv stimulează circulația sângelui, întărește inima și ajută la oxigenarea creierului. În plus, deoarece această activitate vizează în primul rând creionarea echilibrului, are un efect benefic asupra urechii interne, parte anatomică direct responsabilă pentru menținerea acestuia în parametrii firești. Ferește-ți copilul de această activitate dacă are sub șapte ani. În general, dezvoltarea tălpii piciorului este completă în jurul vârstei de patru ani, iar controlul mișcărilor (învârtire, răsucire etc) se află în plină dezvoltare la copilul cu vârsta cuprinsă între șase și șapte anișori. Desigur, acesta este o generalizare, dar se poate ține cont și de dezvoltarea individuală a fiecărui copil în parte, întrucât unii se dezvoltă mai rapid decât alții și viceversa. Asigură-te, inainte de-ți iniția copilul în această activitate, că este sănătos din punctul de vedere al medicului generalist, dar asigură-te și că este sănătos din punct de vedere ortopedic, deoace mersul pe role este contraindicat copiilor care suferă de afecțiuni ale oaselor.

Bicicletele pentru copii

Ca și rolele, mersul pe bicicletă nu prezintă niciun dezavantaj pentru un copil sănătos. Traseele conținând urcușuri și coborâșuri sunt ideale deoarece ele stimulează încordarea, pe rând sau concomitent, a mai multor grupe de mușchi. Grupele musculare ale picioarelor , ale taliei și grupele care susțin coloana vertebrală sunt cei mai responsivi în cadrul ciclismului – ciclism care desigur, nu trebuie să fie neapărat unul de performanță. Iar mișcările specifice pe care bicicleta le impune utilizatorului ei, favorizează alungirea și dezvoltarea elasticității musculare, atribute care joacă un rol extrem de important, și anume acela de scut împotriva eventualelor fracturi osoase. Ferește-ți micuțul de mersul pe bicicletă în cazul în care are anemie,afecțiuni grave ale creierului, afecțiuni ale oaselor sau orice alte boli complexe ale sistemului cardiovascular, ori care impun, conform medicului, o activitate fizică redusă a copilului.

Trotinetele pentru copii

Acest mijloc distractiv de transport prezintă avantajul accesibilității, în sensul că el poate fi folosit chiar și de către copiii foarte mici, abia trecuți de doi ani, deoarece prezintă riscuri mai mici și decât rolele, și decât bicicleta. Riscul scăzut de provocare a traumelor fizice prin cădere, este dat de faptul că design-ul trotinetei permite copilului să-și pună cu ușurință unul dintre picioare pe sol, reducând astfel pierderea echilibrului. Desigur, pentru această categorie de vârstă, trotinetele sunt prevăzute cu trei roți în loc de două, însă ulterior, trotineta cu două roți poate lua locul celei cu trei. Ca și în cazul rolelor și bicicletei, trotineta nu prezintă dezavantaje fiziologice pentru un copil sănătos. De aceea este important să te asiguri că micuțul tău este 100% apt pentru folosirea acesteia. Așadar, nu uitați să vă distrageți copilul și pe voi înșivă impreună cu el, de la cultivarea periculosului sedentarism cronic. Rolele, bicicletele și trotinete copii, sunt doar câteva dintre cele mai comune și accesibile articole sportive care pot fi folosite cu succes în procesul de conectare sau de reconectare a celui mic cu lumea sportului, cu el însuși, cu familia și cu prietenii.

Whoops, looks like something went wrong.

1/1 ErrorException in Response.php line 1161: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0)

  1. in Response.php line 1161
  2. at HandleExceptions->handleError('8', 'ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0)', '/home/machomen/public_html/vendor/symfony/http-foundation/Response.php', '1161', array('targetLevel' => '0', 'flush' => true, 'status' => array(array('name' => 'zlib output compression', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '0', 'chunk_size' => '16384', 'buffer_size' => '20480', 'buffer_used' => '0'), array('name' => 'default output handler', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '1', 'chunk_size' => '0', 'buffer_size' => '16384', 'buffer_used' => '0'), array('name' => 'default output handler', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '2', 'chunk_size' => '0', 'buffer_size' => '16384', 'buffer_used' => '0'), array('name' => 'default output handler', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '3', 'chunk_size' => '0', 'buffer_size' => '32768', 'buffer_used' => '27131')), 'level' => '0', 'flags' => '96', 's' => array('name' => 'zlib output compression', 'type' => '0', 'flags' => '112', 'level' => '0', 'chunk_size' => '16384', 'buffer_size' => '20480', 'buffer_used' => '0')))
  3. at ob_end_flush() in Response.php line 1161
  4. at Response::closeOutputBuffers('0', true) in Response.php line 379
  5. at Response->send() in index.php line 56