Rețetă pentru vreme rece - supă de paste cu fasole

Rețetă pentru vreme rece - supă de paste cu fasole

Încălzește-te cu această rețetă delicioasă de supă de paste cu fasole, supă care îți va domoli foamea și îți va susține creșterile de masă musculară. Rețeta a fost creată de bucătarul șef Robert Irvine.

Lunile reci sunt incomode din mai multe motive. Trebuie să te îmbraci gros când ieși din casă, iar la sală durează mai mult până te încălzești și poți începe antrenamentul. Poftele de mâncăruri care să-ți sporească confortul se înmulțesc și astfel gândul îți poate fugi la o supă franțuzească de ceapă servită cu o bucată mare de pâine. Cedarea în fața acestor impulsuri poate însă anula toate progresele făcute cu greu la sală.

Filozofia mea este să creăm înlocuitori pentru aceste impulsuri, înlocuitori care să-ți umple stomacul, să-ți satisfacă până și cele mai ciudate pofte, însă să se potrivească și cu scopul antrenamentului tău. Această supă de paste cu fasole este exact ceea ce-ți trebuie! Pieptul de pui îți furnizează proteinele de care ai nevoie, în timp ce carbohidrații din paste sunt ideali pentru perioada de recuperare după efort.

Rețetă supă de paste cu fasole (10 portii)

Supa de paste cu fasole

Ingrediente :

  • 4 lingurițe ulei de măsline;
  • o ceașcă și jumătate de ceapă tocată cubulețe;
  • o ceașcă de morcovi feliați;
  • o ceașcă de țelină cubulețe;
  • 12 cești de supă de pui (fără carne);
  • 4 cești de fasole (poate fi prefiarta);
  • o ceașcă de ardei roșu copt, tăiat cubulețe;
  • jumătate de ceașcă de usturoi mărunțit (nu mujdei);
  • sare și piper negru proaspăt râșnit;
  • 5 cești de carne de pui proaspăt gătită;
  • 4 cești de roșii tăiate cuburi;
  • un sfert de ceașcă de frunze de pătrunjel, tăiate mărunt;
  • 3 cești de fusilli (paste) fierte;
  • o ceașcă brânză parmezan;
  • 2 lingurițe de frunze de oregano, mărunțite;
  • 6 frunze de busuioc proaspăt, rulate și feliate.

 

Instrucțiuni pentru prepararea supei de paste cu fasole:

  • Într-o oală de supă încălzește uleiul de măsline până se înfierbântă.
  • Adaugă cepele, morcovii și țelina și amestecă continuu timp de 2 - 3 minute, până când morcovii capătă o culoare maronie.
  • Redu focul până la mic - mediu și adaugă supa, fasolea, ardeiul copt, usturoiul, sarea și piperul. Amestecă până când legumele și fasolea se înmoaie.
  • Adaugă carnea de pui, roșiile și pătrunjelul și lasă supa pe foc până ce roșiile devin moi. Redu focul la mic și adaugă pastele, brânza, oregano și busuiocul. Lasă la fiert încă 20 - 30 minute și e gata!

Informații nutriționale pentru supa de paste cu fasole

  • Calorii 570
  • Proteine 44g
  • Grăsimi 10g
  • Carbohidrați 77g

Evident, cantitățile de mai sus vor diferi în funcție de cantitățile de ingrediente pe care le adaugați în supă. Poftă bună!

Sursa articol