10 alimente care ard grăsimile
Vrei să slăbești și nimic din ce faci nu pare să dea rezultate? Aprovizionează-ți frigiderul și cămara cu aceste 10 alimente care ard grăsimile, încearcă să le consumi în mod regulat, iar efectele nu vor întârzia să apară. Pentru rezultate cu adevărat uimitoare însă, ar trebui să știi și să conștientizezi că nu te poți baza 100% pe consumul acestor alimente pentru a scăpa de kilogramele în plus. Bineînțeles, acestea ajută, dar un stil de viață echilibrat, practicarea unui sport sau mersul frecvent la sala de fitness sunt lucruri pe care trebuie să le introduci în viața ta atunci când pornești pe un astfel de drum. Dacă nu ești un fan al exercițiilor cu greutăți, poți practica fără probleme exercițiile de tip cardio, ori te poți antrena chiar la tine acasă, cu ajutorul unei biciclete pentru fitness. Indiferent de varianta aleasă, cel mai important este să faci mișcare și să nu te bazezi în totalitate, așa cum spuneam și mai sus, doar pe consumul acestor alimente care ard grăsimile.
1. Nucile
Bogate în acizi grași Omega 3 și în vitamina E, nucile protejează celulele creierului de radicalii liberi, evitându-se astfel distrugerea lor. În plus, nucile ajută la îmbunătățirea memoriei, luarea deciziilor și gestionarea emoțiilor. În afară de aceste proprietăți însă, nucile te pot ajuta să arzi și mai eficient grăsimile, datorită conținutului de grăsimi mononesaturate, atât de benefice în curele de slăbire, dar și în sănătatea organismului în general. Astfel, nucile sunt unele dintre cele mai bune alimente care ard grăsimile și pe care îți recomand să le consumi constant, în cantități mici.
2. Ghimbirul
Folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru ameliorarea problemelor digestive, ghimbirul are de asemenea proprietatea de a reduce inflamația din organism și a îmbunătăți circulația sângelui. În plus, acest aliment dă rezultate foarte bune în recuperarea musculară de după antrenament și intensifică arderea caloriilor.
3. Ovăzul
Acest carbohidrat cu digestie lentă îți menține zahărul din sânge și insulina la un nivel scăzut, în timp ce procesul de ardere a grăsimilor este intensificat. Astfel, cercetătorii din domeniul nutriției au arătat, în urma unor studii, că atleții care consumă carbohidrați cu digestie lentă dimineața ard mult mai multe calorii în timpul zilei și al antrenamentelor față de cei care consumă carbohidrați cu digestie rapidă în acest moment al zilei.
4. Avocado
Grăsimile mononesaturate care se găsesc în avocado fac din acesta unul dintre cele mai bune alimente care ard grăsimile. În timpul antrenamentelor organismul arde grăsimile de acest tip ingerate în urma consumului de avocado, încurajând astfel arderea pronunțată și a grăsimilor nocive din corp. Mai mult, acest fruct minune conține un tip de carbohidrat numit manoheptuloză, un zahar care atenuează producția de insulină și crește absorbția de calciu, fenomene critice în procesul de scădere în greutate.
5. Somonul
Această specie de pește conține cantități foarte mari de acizi grași Omega 3, în special cei cunoscuți sub numele de DHA. Acest tip de grăsimi se pare că îmbunătățesc memoria celui care le consumă cu până la 15% și luptă cu succes împotriva simptomelor depresiei și a kilogramelor în plus.
6. Mazărea
Boabele de mazăre sunt bogate în aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA), și anume leucină, isoleucină și valină. În plus, 100 de grame de mazăre poate conține aproximativ 5.5 grame de proteine, precum și alți doi aminoacizi importanți – arginină și lisină. Astfel, arginina este un precursor al oxidului nitric (esențial în creșterea musculară), în timp ce lisina ajută la grăbirea procesului de refacere musculară după un antrenament intens. În ceea ce privește scăderea în greutate, mazărea are capacitatea de a scădea apetitul celui care o consumă, de aici decurgând automat și un consum mai scăzut de calorii pe parcursul unei zile. Toate acestea se datorează în mare parte conținutului bogat de proteine, care dau senzația de sațietate. Așadar, mazărea nu este doar unul dintre cele mai potrivite alimente care ard grăsimile, ci și unul care vine cu o multitudine de alte beneficii pentru cel care îl consumă.
7. Apa
Chiar dacă ți se pare ciudat, află că apa este cel mai bun aliat al tău atunci când vine vorba de arderea grăsimilor. Numeroase studii au arătat că un consum de două pahare de apă rece pe zi poate îmbunătăți rata metabolică cu până la 30%. De asemenea, s-a estimat că ingerarea a două pahare de apă rece înainte de micul dejun, prânz și cină, în fiecare zi tip de un an, te poate ajuta să arzi nu mai puțin de 17.000 de calorii, echivalentul a 2,5 kilograme pierdute! Și asta doar datorită consumului de apă. Adună aceste kilograme cu cele pe care le pierzi de pe urma exercițiilor fizice și vei fi uimit de rezultate!
8. Semințele de in
Acestea, la fel ca nucile și somonul, sunt bogate în acizi grași omega 3, substanță cunoscută penrtru efectele benefice aduse organismului uman și a procesului de ardere a grăsimilor. De asemenea, semințele de in pot ”bloca” genele responsabile de stocarea grăsimilor în corp.
9. Grapefruit
Un studiu derulat de o clinică din San Diego, California, a arătat la momentul respectiv că subiecții care au consumat jumătate de grapefruit sau 250 de ml de suc din acest fruct, de trei ori pe zi timp de 12 săptămâni, au reușit să slăbească în medie aproximativ 2 kg. De menționat este faptul că pe durata studiului subiecții și-au păstrat regimul alimentar obișnuit. Din câte se pare, rezultatele de mai sus se datorează capacității acestui fruct de a reduce nivelurile de insulină și a unei substanțe numită naringină, care previne stocarea grăsimii în organism.
10. Broccoli
Acest aliment bogat în fibre nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Deși este foarte sărac în calorii, broccoli îți dă rapid senzația de sațietate, fapt care te va ajuta să consumi mai puține calorii decât în mod obișnuit. În plus, acesta conține fitochimicale, substanțe care contribuie la îmbunătățirea procesului de ardere a grăsimilor din organism.
0 Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea adăunga un comentariu!
Articole Similare
Dieta Dukan (Dieta Protal)
Rețetă pentru vreme rece - supă de paste cu fasole
Dieta ”Suplu Toată Viaţa” – cum, cât şi când să mănânci