10 metode simple pentru a arde mai multe calorii

10 metode simple pentru a arde mai multe calorii

Arde mai multe calorii și sculptează-ți corpul atât la sala de fitness cât și în afara ei, urmând sfaturile simple, dar extrem de utile, de mai jos. Astfel, vei reuși nu doar să scapi de câteva kilograme, dar și să îți crești rezistența și performanțele în cadrul antrenamentelor pe care le practici în mod regulat.

1. Antrenament Tabata

Această formă de antrenament, deși scurtă ca durată (4 minute) este foarte eficientă pentru a arde mai multe calorii, datorită intensității cu care este executat. Astfel, aceste tipuri de exerciții îți pot îmbunătăți capacitatea aerobică și anaerobică și te ajută să arzi mai multă grăsime decât antrenamentele clasice de aerobic.

2. Alergat pe nisip

Dacă ai la dispoziție o plajă pe care poți muta alergatul sau joggingul clasic, nu ezita să faci schimbarea! Nisipul va opune rezistență în timpul alergării, iar mușchii vor fi lucrați mult mai intens decât dacă ai fi alergat pe ciment sau altă suprafață de acest gen. O astfel de sesiune de alergat te poate ajuta să arzi cu 20-50% mai multe calorii decât de obicei.

3. Exerciții compuse

Mișcările compuse stimulează mult mai eficient hormonii responsabili de creșterea masei musculare. Astfel, pentru a-ți construi un corp suplu, cu mușchii bine sculptați și tonifiați, trebuie să stimulezi hormonii androgeni (testosteron și hormonul de creștere uman) prin adăugarea în antrenamentele tale obișnuite a exercițiilor care implică mișcări compuse, adresate mai multor grupe de mușchi.

4. Sărituri cu coarda

Săritul corzii este unul dintre cele mai bune exerciții cardiovasculare pe care le poți practica. Acest tip de mișcare îți menține ritmul cardiac crescut, în timp ce lucrează toți mușchii corpului. Așadar, în loc să stai pe bancă și să te odihnești între seturi, poți să sari coarda timp de 60 de secunde. Acest tip de comportament poartă numele de recuperare activă și te va ajuta să poți arde mult mai multe calorii decât în mod obișnuit, dar și să previi o deteriorare a fibrelor musculare.

5. Antrenamente tip circuit

Executarea unui exercițiu după altul, fără pauză între ele, te poate ajuta să îmbunătățești ritmul cardiac și să arzi mai multe grăsimi. Acest tip de antrenament nu se bazează pe viteză (să execuți cât mai repede exercițiile care îl compun), ci pe antrenarea continuă. Faptul că nu faci pauză între seturi și că lucrezi mai multe grupe de mușchi în cadrul aceluiași antrenament, te va ajuta să scapi mai ușor de kilogramele în plus.

6. Gantere kettlebells

Antrenamentele cu gantere kettlebells îți oferă abilitatea de a arde mai multe calorii, în timp ce mișcările intense îți vor sculpta corpul din cap și până în picioare. Folosirea ganterelor kettlebells în rutina ta de la sală îți va pune la încercare tot corpul și te va ajuta să-ți îmbunătățești forța, rezistența și flexibilitatea mult mai bine și mai rapid decât oricare alte greutăți pentru fitness. Asta deoarece mișcările pe care le execuți cu acest tip de gantere sunt foarte asemănătoare cu cele pe care le faci zi de zi.

7. Sprint

Acest tip de alergare va crește numărul caloriilor consumate, în timp ce îți clădește rezistența musculară și forța trunchiului, precum și sănătatea sistemului cardiovascular.

8. Vestă cu greutăți

Prin adăugarea de greutate adițională corpului tău, o astfel de vestă poate fi folosită fără probleme pentru un număr mare de antrenamente, din cele mai variate. De exemplu, la exercițiile cu greutăți vesta va crea o rezistență care va antrena o mai bună stimulare a mușchilor, în timp ce la antrenamentele cardio va ajuta la o mai rapidă tonifiere a mușchilor și la arderea unui număr mai mare de calorii.

9. Bicicletă

Dacă locuiești la o distanță rezonabilă față de locul tău de muncă, arde mai multe calorii prin deplasarea cu bicicleta în locul celeia cu mașina. Un drum de 30 de minute cu bicicleta te poate ajuta să arzi aproximativ 160 de calorii.

10. Scări

Alergatul pe scări poate înlocui foarte bine antrenamentele de la sală. Acest tip de mișcare însă nu este bun doar atunci când vrei să scapi de câteva kilograme în plus, ci și atunci când vrei să îți lucrezi eficient toți mușchii sau să îți îmbunătățești rezistența.