12 alimente surprinzătoare care te ajută la slabit

12 alimente surprinzătoare care te ajută la slabit

Alegerea unor alimente care ajută în lupta împotriva kilogramelor în plus implică, de cele mai multe ori, un drum până la supermarketul sau hypermarketul local, de unde se pot procura o varietate de produs de acest gen, inclusiv legume și fructe. Deși acestea din urmă sunt un punct de plecare, nu ar trebui să te rezumi doar la ele. Mai există și alte alternative surprinzătoare.

1. Midiile

Aceste specii de moluște sunt foarte bogate în proteine slabe. Pentru o preparare rapidă, pune-le la fiert cu niște vin. Un avantaj interesant pe care îl au midiile, este acela că ele, datorită naturii și texturii lor, se consumă încet, ceea ce te face pe tine să nu mai mănânci așa de repede pe cât erai obișnuit. Astfel, "senzorii" de sațietate din organism vor avea mai mult timp să proceseze alimentul pe care îl mănânci, făcându-te pe tine să te simți sătul și să nu te mai așezi la masă atât de des.

2. Migdalele

Inițial, migdalele au fost interzise în dietele pentru slăbit, deoarece ele conțin un procent ridicat de grăsimi. Ulterior, acestea au revenit în alimentație, pentru că, pe lângă grăsimile rele, sunt bogate și în fibre, proteine și grăsimi bune, dietetice. În urma unor cercetări care s-au efectuat, s-a determinat că migdalele au cu până la 20% mai puține grăsimi decât se credea înainte.

3. Dovleacul

Dovleacul nu este un aliment care se consumă foarte des pe durata unui an, el intrând, mai degrabă, la categoria fructelor și legumelor de sezon. Chiar și așa, nu trebuie să uiți că acesta conține foarte multe fibre care încetinesc digestia și oferă un sentiment de sațietate de lungă durată. Dacă dorești să mănânci dovleac și în alt moment al anului, poți încerca să cauți și să cumperi dovleac la conservă, care nu are zahăr, pe care îl poți utiliza la prepararea clătitelor cu un conținut redus de carbohidrați, a plăcintelor de dovleac pline de proteine sau din care poți prepara, de asemenea, un smoothie cu proteină de zer, scorțișoară și nuci.

4. Sfecla

Nitrații sunt unul dintre compușii care se găsesc în număr mare în sfeclă. Ei ajută la dilatarea vaselor de sânge și îți îmbunătățesc performanțele în sala de forță. Știi destul de bine că, atunci când lucrezi intens, arzi multe calorii și, într-un final, slăbești. Sfecla se poate fierbe și se poate servi felii într-un burger sau se poate tăia bucăți și se poate servi cu brânză feta, ca garnitură pentru alte feluri de mâncare.

5. Avocado

Acest fruct conține foarte multe grăsimi monosaturate, care sunt foarte utile pentru reducerea nivelului țesutului adipos de pe abdomen, ele putând înlocui, în acest caz, grăsimile saturate dietetice. De asemenea, avocado este și o bună sursă de fibre. Acesta se poate consuma simplu, cu o linguriță, prin tăierea în jumătate și asezonarea cu puțină sare. Nu este nevoie să te complici mai mult de-atât!

6. Batoanele cu brânză

Arnold spunea cândva că laptele este pentru bebeluși, bărbații adevărați trebuind să bea numai bere. În accepțiunea lui, probabil că și batoanele cu brânză ar intra la aceeași categorie. După părerea mea, însă, acestea nu sunt rezervate strict numai copiilor. Ele sunt un aliment proporționat, pe care îl poți lua ușor la pachet oriunde mergi și care este destul de bogat în proteine. Dacă ești presat de timp și nu poți lua o masă mai copioasă, mănâncă un astfel de baton cu niște fructe și privește cum kilogramele în plus dispar de pe corpul tău!

7. Chefirul

Acest hibrid fermentat din lapte și iaurt are în el o combinație puternică de proteine și probiotice. Lactoza lipsește din chefir în proporție de 99%, pentru că bacteriile bune din acesta o elimină înainte ca tu să ajungi să-l bei. Așadar, chefirul este o alternativă potrivită pentru tine, dacă nu poți consuma lapte, în cazul în care suferi de intoleranță la lactoză.

8. Sardinele

Un individ obișnuit își ia doza zilnică de proteine mai mult din pâine, decât din pește. Unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru, poate fi percepția asociată dificultății cu care se prepară, de regulă, peștele. Sardinele, însă, nu au nevoie să fie gătite, le poți mânca direct din conservă. Termenul lor de valabilitate este mare și le poți lua foarte ușor la pachet atunci când ai nevoie. Un studiu făcut de spanioli a arătat că, dacă mănânci pește bogat în uleiuri de 3 ori pe săptămână, ți se îmbunătățește nivelul de leptină din organism.

9. Grepfruit

Fructoza este una dintre acele monozaharide care ne îngrașă dacă o consumăm frecvent. Și, cum multă lume știe acest lucru, evită, probabil, să mănânce grepfruit. Dar ar fi cazul să acordăm o atenție mai mare unui astfel de fruct, pentru că, dacă este să ne luăm după anumite studii științifice, jumătate de grepfruit consumat la masă te poate ajuta să slăbești mai repede. Nu da la o parte nici acea coajă albă din interior, deoarece și aceasta este folositoare, ea conținând cantități mari de fibre solubile!

10. Prunele

Cândva, în trecut, se credea că prunele sunt bune numai pentru vindecarea constipației, dar adevărul este că ele pot face mai mult de atât, putând fi consumate și de către o persoană care urmează o dietă de slăbit. Acestea sunt bogate în fibre solubile, care ajută la menținerea sub control a nivelului de zaharuri din sânge și oferă, de asemenea, o senzație de sațietate. Pe lângă fibre, ele mai conțin și antociani - puternici antioxidanți care se mai găsesc și în rodie și în afine. Antocianii sunt absorbiți mai greu de către tractul digestiv, dar aceasta nu este o veste proastă, pentru că ei pot fi utilizați drept combustibil de către bacteriile benefice din intestine.

11. Cartofii fierți și răciți

Amidonul rezistent se formează în urma fierberii și a răcirii cartofilor. Acesta ajută la creșterea senzației de sațietate, unul din factorii importanți în optimizarea procesului de slăbire.

12. Uleiul de canola

Uleiul de canola este alcătuit din o treime grăsimi polinesaturate, fiind o combinație de omega-3 și omega-6. Un studiu efectuat de Universitatea Uppsala din Suedia a demonstrat că, dacă alegi să consumi grăsimi polinesaturate în locul celor saturate atunci când ești în faza de dezvoltare a musculaturii, de exemplu, pe o durată de 7 săptămâni, nu te mai îngrași, iar mușchii tăi cresc mai bine.