21 de repetări pentru un piept mai mare

21 de repetări pentru un piept mai mare

Pentru o creștere musculară notabilă, fie că vorbim de pectorali sau altă grupă musculară, 21 pare să fie cifra magică în ceea ce privește numărul de repetări pentru un set. Dar nu oricum. Conceptul acestei metode de antrenament presupune ca tu să treci, în timpul unui set, prin trei intervale diferite de mișcare. Atunci când vrei să adaugi masă musculară nu este suficient să lucrezi cu greutăți mari și atât. La fel de importante sunt și pauzele dintre seturi, dar și numărul de repetări. Și, așa cum spuneam și anterior, 21 de repetări pentru un set pare să fie numărul potrivit pentru a obține o creștere musculară vizibilă în zonele dorite. Această metodă (21s așa cum este cunoscută peste ocean și printre împătimiții de fitness) și-a dovedit eficacitatea de-a lungul timpului. Cu toate acestea, nu mulți practicanți de fitness înțeleg să o aplice. Poate doar la flexiile pentru biceps (biceps concentrat) mai este întâlnită, în cazul unor practicanți mai vechi de fitness ori culturism. Ceea ce trebuie spus și subliniat este că cele 21 de repetări nu se efectuează toate la fel, liniar, până la terminarea setului. Conceptul acestei metode de antrenament presupune ca tu să treci (să progresezi) prin trei intervale diferite de mișcare în timpul unui set.

21 de repetări – Cum arată un set?

Iată, deci cum ar trebui să arate un set din, să zicem, împins la piept, executat cu metoda celor 21 de repetări. Pentru început va trebui să execuți șapte repetări pentru partea de început a mișcării (nu extinzi complet brațele, ci doar pe jumătate), apoi alte șapte repetări pentru partea de sus a mișcării (extinzi brațele complet, pornind de la jumătatea mișcării). În cele din urmă, pentru ultimele șapte repetări va trebui să execuți mișcarea completă, de sus până jos. Pentru rezultate concludente, îți recomad să execuți trei seturi a câte 21 de repetări după această metodă și să îți iei o pauză de 2 minute între seturi. În acest fel, mușchii pectorali vor avea parte de suficientă odihnă pentru ca tu să poți executa la capacitate maximă următorul set.

21 de repetări – Beneficii pe termen lung

Odată ce ajungi să stăpânești această metodă de antrenament și ești mulțumit de rezultatele pe care le obții, o poți aplica la orice tip de exercițiu dorești. Poți lucra mai bine mușchii biceps, umerii, coapsele sau orice altă grupă musculară. Rezultatele vor consta într-o creștere musculară mult mai rapidă și mai evidentă decât dacă te vei antrena în mod obișnuit. De asemenea, beneficiile acestei metode nu sunt doar de ordin estetic. Executând exercițiile cu această tehnică nu faci altceva decât să crești puterea musculară pe diferite intervale de mișcare și acest lucru se va simți în acțiunile din viața de zi cu zi. Vei deveni mai bun la tenis, de exemplu, alergare sau chiar biliard ori snooker - dacă ești pasionat de acest sport. Antrenează-te intens, adună-ți prietenii în jurul unei mese de biliard sau pe terenul de tenis și arată-le cum ai evoluat!