3 antrenamente pentru bicicleta de fitness

3 antrenamente pentru bicicleta de fitness

Aceste trei tipuri de antrenamente pentru bicicleta de fitness te vor ajuta să îți lucrezi din plin mușchii picioarelor și să îți crești ritmul cardiac, dar te vor ține departe și de plictiseala arhicunoscută indusă în general de antrenamentele cardio. Chiar dacă, în general, lumea nu prea iubește antrenamentele cardio și le execută mai mult de formă, ca substitut pentru încălzire, aceste trei tipuri de antrenament îți vor schimba părerea despre ele. Urcă-te pe bicicletă, ia-ți inima în dinți și pregătește-te de o sesiune de antrenament așa cum probabil nu ai mai încercat.

1. Sprint

Pedalează timp de 20 de secunde cât de repede poți, apoi odihnește-te 10 secunde. După ce te-ai odihnit mai repetă ciclul de 10 ori (20 sec. sprint și 10 sec. pauză), asta reprezentând primul set. Odată ce ai terminat de executat toate repetările pentru primul set, ia pauză timp de 3-5 minute. După ce ți-ai recăpătat suflul, reia mișcarea și mai execută două seturi din acest antrenament special creat pentru biciclete de fitness. Acest tip de antrenament este ideal pentru cei care adoră ciclismul sau sesiunile de alergat. În afară de faptul că îți vei crește rezistența, prin aceste mișcări vei reuși să îți antrenezi și genunchii pentru un efort mai intens, cum ar fi cursele de ciclism montan sau participarea la vreun maraton.

2. Ritm cardiac maxim

Destinat în special atleților sau sportivilor cu experiență, acest tip de antrenament presupune să pedalezi la o intensitate moderată, timp de două minute și apoi să te odihnești alte trei minute. Odată ce ți-ai revenit, mai execută opt repetări în același ritm. Scopul tău în acest antrenament este să atingi ritmul cardiac maxim, iar asta se întâmplă după aproximativ 60-90 de secunde de efort intens. Antrenamentele care presupun atingerea ritmului cardiac maxim te ajută să tonifici musculatura și să crești viteza maximă de sprint. De asemenea, atunci când te antrenezi în această zonă de efort, arzi cele mai multe calorii, însă cele provenite din grăsimi sunt într-un procent de maxim 10%. Având în vedere efortul intens pe care îl presupun, antrenamentele care vizează atingerea efortului cardiac maxim nu sunt indicate începătorilor sau persoanelor care nu sunt sigure de sănătatea lor, aceștia trebuind să consulte un medic înainte de a executa aceste antrenamente pentru bicicleta de fitness.

3. Antrenament ”în trepte”

Acest tip de antrenament, din cele trei antrenamente pentru bicicleta de fitness, se execută în mai multe ”trepte” și este destinat în special celor care iubesc durerea :) . Începe prima etapă pedalând cât de repede și intens poți, pentru 15 minute. Ia o pauză de 3 minute și apoi începe să pedalezi din nou, la viteză maximă, timp de alte 10 minute. Ia din nou pauză timp de 3 minute. Ultima etapă presupune să mai pedalezi timp de 5 minute, folosindu-te de ultimele resurse fizice care ți-au mai rămas. Așadar, fie că vrei să slăbești sau pur și simplu să îți îmbunătățești rezistența și viteza (mai ales dacă ești pasionat de alergare sau ciclism), poți opta cu încredere pentru astfel de antrenamente. Le poți include în antrenamentele tale obișnuite de la sală sau le poți executa în zile separate, când simți nevoia să mai renunți la greutăți.