3 sfaturi de antrenament pentru bărbații înalți

3 sfaturi de antrenament pentru bărbații înalți

În timpul antrenamentelor, unii halterofili înalți pot întâmpina anumite dificultăți. Cum trupurile lor au o constituție fizică un pic mai diferită de cea a unui atlet obișnuit, ceea ce pentru un individ mai scund poate părea o joacă de copii, pentru o persoană înaltă se poate dovedi a fi un lucru mai greu de făcut. Dar, dacă te afli într-o asemenea situație și ești dispus să faci unele schimbări, antrenându-te mai inteligent, vei putea trece peste dezavantajul înălțimii pe care o ai și vei putea obține mult mai multe beneficii de pe urma sesiunilor de antrenament pe care le faci. Trebuie doar să ții cont și să implementezi următoarele 3 sfaturi pe care am să ți le ofer!

1. Îmbunătățește-ți mobilitatea gleznelor

Mobilitatea slabă a gleznelor este principalul inamic atunci când vine vorba de genuflexiuni și întotdeauna vei fi limitat de ea la cât de jos poți coborî. Indivizii înalți cu picioare lungi trebuie să țină genunchii deasupra degetelor de la picioare, un pic dincolo de ele (nu este un lucru rău), pentru a-și putea menține un echilibru geometric corect când fac genuflexiuni cu haltera. Dacă nu ești atent la acest aspect, mare parte din greutate nu se va mai distribui pe mușchii de la picioare, ci mai mult pe partea inferioară a spatelui, din cauza formei incorecte a exercițiului executat. Pentru o mai bună mobilitate a gleznelor, fă niște exerciții precum ar fi cele la steppere sau ridicările de gambe.

2. Odihnește-te mai mult după tragerea barei

În mișcările combinate, bara are o cursă mai lungă în cazul unei persoane mai înalte. Acest lucru înseamnă că tu vei petrece mai mult timp având mușchii ținuți sub o anumită presiune. De regulă, o presiune (tensiune) mai mare rezultă într-o creșterea a musculaturii, prin eliberarea de hormoni, dar există și un dezavantaj: per total, corpul este supus unui stres mai intens, ceea ce nu te va ajuta prea mult în menținerea unui efort susținut în timp. În cazul exercițiilor care implică trageri ale barei, este o idee bună să te odihnești cu 30 de secunde mai mult între seturi pentru a-ți reface forța și pentru a putea lucra mai cu spor.

3. Nu-ți mai face atâtea griji în privința cifrelor

Un individ de 1,96 metri și 109 kilograme care ridică echivalentul greutății sale corporale pe bară, nu va avea aceeași ușurință în mișcări precum un individ de 1,70 metri și 72 kilograme care face exact același lucru. Bărbatul mai înalt va trebui să facă mișcări mai ample (din cauza staturii sale) în ambele direcții (sus-jos), depunând mai mult efort la fiecare repetare. Nu-ți mai face griji în privința numerelor! Mai degrabă, concentrează-te asupra stimulării musculaturii.