4 condimente pentru arderea grăsimilor

4 condimente pentru arderea grăsimilor

Știm deja cu toții că cheia către un corp sănătos și suplu este reprezentată de o alimentație echilibrată, combinată cu multe ore de sport. Dacă partea cu sportul se rezolvă destul de ușor, chiar și cu ajutorul unei biciclete fitness, în confortul propriei case, partea cu dietele nu prea e pe gustul multora. Și asta pentru că cele mai multe diete nu au ... gust. Nu au savoare! Cu toate acestea, dacă ne documentăm puțin și încercăm să depășim obiceiurile alimentare împământenite în familie, începerea și menținerea unui regim alimentar echilibrat poate fi mult mai accesibilă. Este dificil să trăiești tot timpul cu piept de pui la grătar și legume fierte sau crude. Este greu să încerci rețete noi și să vezi că nu au niciun gust din cauză că nu au un strop de grăsime. Pentru a da savoare meselor, indiferent că este vorba despre o dietă de slăbit, fie una pentru creșterea în masă musculară, unele condimentele, mai exotice, te pot scoate din încurcătură. Află care sunt cele mai bune 4 condimente pentru arderea grăsimilor, dar care te pot ajuta și să dai savoare preparatelor din farfurie. Ține minte, însă: aceste condimente te vor ajuta să slăbești doar dacă vei continua cu un regim alimentar sănătos. Dacă mănânci cartofi prăjiți cu piper cayenne, de exemplu, nu vei slăbi în niciun caz, dimpotrivă!

1. Ghimbir

Cu o aromă puternică și proaspătă, ghimbirul poate fi folosit cu succes pentru a combate stările de greață sau tulburările digestive. Datorită proprietăților antioxidante acesta este folosit de ceva vreme atât în industria farmaceutică, în suplimente, dar și în cea cosmetică, în creme și loțiuni tonice. Un sfert din antioxidanții descoperiți până în prezent se găsesc în ghimbir. Unii dintre ei sunt rezistenți la caldură și se eliberează treptat în timpul gătirii, astfel că puterea lui antioxidantă crește odată cu prepararea termică. Ghimbirul măcinat se situează pe locul trei în ceea ce privește conținutul de antioxidanți din 1000 de alimente. Substanța care îl face potrivit să fie menționat în această listă de 4 condimente pentru arderea grăsimilor este gingerolul. Pe lângă faptul că grăbește arderea grăsimilor, acesta are proprietăți antiinflamatorii, antiplachetare, antibacteriene și antitumorale. Ghimbir

Cum îl folosești

Îl poți folosi atât proaspăt, dat de răzătoare, cât uscat, sub formă de pudră, adăugat peste legume sau alte preparate, în tigaie sau în marinade. De asemenea, atât din ghimbir măcinat, cât și din cel proapăt poți face un ceai delicios, un start nemaipomenit în fiecare dimineață.

2. Turmeric

O altă minune printre condimente, turmericul se înrudește cu ghimbirul și este folosit în mod tradițional în bucătăria indiană. A început să fie folosit și la noi, dar, ca și în cazul condimentului anterior, nu într-atât de mult pe cât ar merita. Componentul activ din turmeric, cel care dă și culoarea portocalie a acestuia, este curcumina. Aceasta are un puternic efect antioxidant, are proprietăți anti-inflamatorii și poate preveni bolile de inimă, cancerul, depresia sau alte afecțiuni asociate cu bătrânețea. Consumat în mod regulat, turmericul ajută la arderea grăsimilor și împiedică acumularea de kilograme în plus. Asta, binețeles, dacă este folosit în preparate sănătoase. Turmeric

Cum îl folosești

Adaugă pudră de turmeric în supe, mâncăruri cu orez, omlete sau legume la tigaie. De asemenea, dacă obișnuiești să bei sucuri de fructe și legume, poți adăuga în ele turmeric, pentru o aromă și culoare deosebită.

3. Scorțișoară

Nu te așteptai să găsești scorțișoara în lista celor 4 condimente pentru arderea grăsimilor? Iată că se găsește și dă rezultate minunate în acest sens. Chiar dacă este folosită de foarte multă vreme și la noi, nu multă lume este conștientă de proprietățile uimitoare pe care le are, în afară de aroma deosebită. Potrivit celor mai recente studii, scorțișoara s-a dovedit a fi de mare ajutor pentru persoanele cu diabet de tip 2, dar și pentru reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale. În ceea ce privește proprietățile de îmbunătățire a metabolismului, scorțișoara ajută organismul să proceseze mai eficient zahărurile ingerate, împiedicând depozitarea acestora ca și grăsimi. Scorțișoară

Cum o folosești

În afară de plăcinta cu mere și orezul cu lapte (nerecomandat în diete), poți pune scorțișoara peste popcorn, felii de măr – crud sau copt – în iaurt, ori în cana de ciocolată caldă, pentru un răsfăț de week-end.

4. Piper cayenne

Un alt condiment extrem de bun nu numai în arderea grăsimilor, ci și pentru alte beneficii aduse organismului, care nu este folosit îndeajuns în bucătăria românească. Datorită capsaicinei conținute, piperul cayenne este ideal ca booster pentru metabolism. Capsaicina dă senzația de arsură și iuțeală pe care le simți după ce îl consumi și are un puternic efect termogenic. Studiile au arătat că piperul cayenne – sau mai exact procesul pe care îl generează în organism – poate crește rata metabolismului cu până la 5%. Piper Cayenne

Cum îl folosești

Piperul cayenne merge foarte bine cu peștele la grătar sau chiar la tigaie, în combinație cu ierburi aromatice. Poți, de asemenea, să îl presari peste nucile sau alunele prăjite, pentru o gustare picantă sau să îl adaugi în cana cu ciocolată caldă, pentru un desert ieșit din comun. Din păcate, în cultura noastră alimentară aceste condimente nu prea și-au făcut loc, dar încă mai sunt speranțe. Deși folosite în restaurante sau pub-uri, fie în mâncăruri sau băuturi și diponibile în mai toate supermarket-urile, românul de rând nu pare interesat să încerce. Dar am impresia că suntem pe drumul cel bun.