4 greșeli de începător la antrenamentele cu greutăți
Nimeni nu s-a născut bodybuilder profesionist. Cu toții am început prin a nu știi mai nimic despre fitness și culturism, iar când am pus piciorul pentru prima dată în sala de forță, ne uitam crispați în jur, neștiind cu ce să începem și cum trebuie să decurgă un antrenament. În timp, încetul cu încetul, înveți ce trebuie să faci și capeți încredere în sine și entuziasm, dorindu-ți să evoluezi cât mai repede. Totuși, ai grijă, sunt câteva reguli pe care, dacă le respecți ca începător, vei fii mai eficient și vei avea rezultate mai bune. Iată 4 greșeli de începător pe care trebuie să le eviți la antrenamente:
1) Greșeli de începător - Nu ridica greutăți mari fără un antrenor sau un partener de antrenament mai experimentat
Nu o să îți vină să crezi de câte ori am văzut începători ridicând greutăți mari fără asistență care au sfârșit prin a se accidenta atât de grav încât au renunțat definitiv la acest sport. Pentru fiecare exercițiu există o cale corectă și o cale greșită de a-l executa și nu vei știi niciodată cum se execută corect fără ca cineva să te învețe. Indiferent câte reviste ai citit sau câte site-uri ai consultat, nimic nu se compară cu un antrenor în carne și oase care să te îndrume pe calea corectă a acestui sport.
2) Greșeli de începător - Nu îți fie teamă să pui întrebări
Nimeni nu se așteaptă de la un începător să le știe pe toate din prima. Cu toții învățăm continuu și avem de învățat în fiecare etapă a vieții. Mai ales ca începător, singurul mod în care poți învăța este să întrebi pe cineva. Dacă un antrenor nu este disponibil, poți apela la cei care se antrenează în același gym cu tine. Te vor ajuta cu cea mai mare plăcere pentru că își vor aduce aminte că și ei au fost începători și au învățat de la altcineva. Pe lângă asta, se poate vorbi de o ușoară mândrie de a explica rutina unui exercițiu unui începător.
3) Greșeli de începător - nu încerca să îi impresionezi pe "băieții mari"
Știu cât de intimidant poate fi să faci flexii la biceps cu gantere de 5 kilograme în timp ce lângă tine un pachet de mușchi ridică o greutate mai mare decât cântărești tu. Simți nevoia să demonstrezi că și tu poți. Complexele de inferioritate nu au ce căuta în sala de forță. Este foarte important să începi cu greutăți mici pentru a învăța corect execuția și rutina exercițiului, iar pe măsură ce corpul se adaptează, poți crește progresiv greutățile. E nevoie de timp și de răbdare. Dacă ai ceva de demonstrat, demonstrează că ești răbdător și că ai voință.
4) Greșeli de începător - Nu trata sala de forță ca pe un loc de agățat tipe
Să fim cinstiți. Mulți dintre noi ne-am făcut inițial un abonament la sala de forță pentru a avea succes mai mare la femei, și nu e o rușine să recunoaștem asta. Cu toate acestea, nu vei ajunge niciodată să ai un trup de invidiat dacă nu vei munci pentru el, pierzându-ți timpul cu flirturi și ocheade la antrenament. Concentrează-te pe antrenament în sine și mai puțin pe atragerea atenției tipelor. Vei fi suprins să afli că multe dintre ele sunt mai focusate pe antrenament decât acei falși "macho men". Fii un macho man adevărat și totul va veni de la sine.
0 Comentarii
Adaugă comentariu
Articole Similare
10 minute de antrenament intens pentru abdomen
Antrenamentul german pentru volum (metoda celor 10 seturi)
Tehnica HIT - High Intensity Training Routine