5 activități în aer liber de care te mai poți bucura toamna aceasta

5 activități în aer liber de care te mai poți bucura toamna aceasta

Ai impresia că odată cu sosirea toamnei ești automat condamnat la o viață sedentară și plictisitoare, că sezonul concediilor s-a încheiat și nu mai ai nicio șansă să te bucuri de natură? Nu te grăbi grăbi să ajungi la o astfel de concluzie și nu te întrista! Chiar dacă vremea s-a mai răcit puțin, tot este suficient de ofertantă pentru a te bucura în continuare de acele activități în aer liber preferate, și poate chiar mai mult decât în timpul verii! Dacă în perioada anotimpului estival căldura sufocantă îți dădea uneori bătăi de cap și te împiedica să te bucuri la maxim de unele activități în aer liber, acum poți să faci acest lucru fără probleme. Asigură-te că nu va ploua în ziua respectivă, îmbracă-te corespunzător și bucură-te de peisajele minunate din jurul tău!

Drumeții

Așa cum spuneam și mai sus, dacă afară nu mai sunt 40 de grade Celsius, asta nu înseamnă că nu te mai poți bucura de natură în timpul unor drumeții montane în zonele preferate de tine, ci dimpotrivă. Vremea răcoroasă îți poate deveni un adevărat aliat. Trebuie doar ca înainte să pornești la drum să verifici starea vremii, ca nu cumva să te prindă prin munți o furtună de toată frumusețea. Ia-ți toate măsurile de precauție, îmbracă-te corespunzător, analizează cu atenție traseul pe care îl vei urma și pornește la drum! Amintirea acestei expediții - poate ultima din an - se va păstra proaspătă pe tot parcursul anotimpului rece și îți va ține energia în frâu până la următoarea deplasare.

Trasee de bicicletă

Dacă ești fanul traseelor de ciclism montan și te poți baza pe ajutorul unei biciclete mtb de calitate, nu strică să organizezi o astfel de cursă împreună cu prietenii sau să cauți un concurs de gen - dacă ești un ciclist experimentat deja. Odată cu căderea zăpezii nu vei mai putea să te bucuri de această activitate și vei fi nevoit să îți depozitezi bicicleta în garaj, așa că profită cât mai poți de timpul frumos de afară! Peste iarnă poți aduce îmbunătățiri bicicletei sau să te ocupi de reparațiile necesare astfel încât sezonul următor aceasta să fie gata de drum.

Pescuit

Dacă nu cumva ești un fan al pescuitului la copcă sau o persoană care iubește frigul, atunci ar trebui să te bucuri de pescuit cât timp vremea bună îți va permite. Adună-ți gașca de prieteni, pune la punct undițele și lansetele, aprovizionează-te cu momeala potrivită și... să ai fir întins! Până la primăvară este posibil să nu te mai poți bucura de o partidă de pescuit cu prietenii așa că profită acum cât poți!

Jogging

Din nou, dacă nu ești o persoană care iubește frigul, alergatul prin zăpadă și ger nu pare să fie una dintre cele mai plăcute activități în aer liber, chiar dacă nici rea nu este. Așadar, dacă iubești jogging-ul dar nu te vezi făcând asta și în timpul iernii, profită acum de vremea frumoasă și ia-ți porția de energie și mișcare în fiecare zi.

Antrenament în aer liber

Dacă în timpul verii preferi să te antrenezi afară, în aer liber, și să te bucuri de natura din jurul tău în timp ce îți lucrezi corpul, iarna poate fi mai dificil să urmezi aceeași rutină. Chiar dacă nu este imposibil, ci poate chiar recomandat uneori, să faci exerciții în timp ce afară sunt -15 grade Celsius poate fi un pic prea mult pentru unii dintre noi. Profită așadar de timpul care ți-a mai rămas și de vremea frumoasă pentru a-ți face antrenamentele în parcul preferat sau chiar în propria curte. La iarnă vei duce dorul unor astfel de sesiuni de antrenament!