5 alimente pe care să le eviți dacă vrei un abdomen 6 pack

5 alimente pe care să le eviți dacă vrei un abdomen 6 pack

Ai de multe ori impresia că porți un colac sau, mai rău, o roată de rezervă, în jurul taliei? Din păcate, nu ești singurul. Din fericire, există câteva lucruri simple pe care poți să le faci pentru a scăpa de surplusul de grăsime de pe burtă și pentru a te îndrepta cu pași repezi către un abdomen suplu și cu mușchii bine sculptați. În primă fază, cel mai indicat lucru ar fi să te abții de la a mai consuma anumite alimente care nu fac altceva decât să adauge pe zi ce trece mai multă grăsime în această zonă, pe care toți o vrem suplă. Iată care sunt alimentele pe care să le eviți în primă fază dacă vrei un abdomen 6 pack:

1. Cereale rafinate

Nu toată lumea știe exact care sunt cerealele care fac parte din această categorie, așa că nu știe cum să se ferească de ele. Pentru a înlătura orice dubii, iată care sunt cerealele rafinate: orezul alb, pâinea albă și pastele obișnuite, albe. Pe de altă parte, cerealele sănătoase, cele integrale, sunt: grâul integral, orezul brun, quinoa, bulgur, hrișcă, mei, orz.

2. Produse din cartofi

Din această categorie cel mai de evitat sunt, bineînțeles, chipsurile. Acestea sunt pline de grăsimi, sare și zaharuri care nu aduc nimic bun organismului tău, ci dimpotrivă. De asemenea, este indicat să evitați consumul de cartofi prăjiți, o altă bombă alimentară, dar și pe cei la cuptor, înecați în diferite sosuri. Mai mult, dacă nu faceți sport, consumul de cartofi, dar și de carbohidrați ar trebui menținut la o limită minimă.

3. Carne roșie și carne procesată

5 alimente pe care ar trebui să le eviți dacă vrei un abdomen 6 pack Recent, un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății a stabilit că aceste două tipuri de alimente au potențial cancerigen, consumate în exces. În afară de asta, carnea procesată este plină de săruri și aditivi alimentari care nu doar ne îmbolnăvesc, dar ne și îngrașă peste măsură. Este bine știut faptul că sarea reține apa în țesuturi, fapt care ne face să părem mai pufoși decât ar trebui.

4. Dulciurile

În special, glazurile de ciocolată sau altele asemenea. Chiar dacă din când în când mai poftești la ceva dulce, ai grijă să ocolești produsele de patiserie, pline de coloranți și aditivi alimentari. Dacă optezi pentru o prăjitură făcută în casă, rezumă-te doar la o porție și elimină orice ar fi în plus pe aceasta, precum glazura. Aceasta din urmă este foarte bogată în zahăr, un alt aliment (sau mai degrabă condiment – așa ar trebui văzut) pe care să îl elimini pe cât posibil din dieta ta zilnică.

5. Sucurile dietetice

Bine, recomandat ar fi să nu mai consumi niciun fel de suc, în afară de cel natural, făcut în casă. Dar fiindcă știm că mai avem și slăbiciuni și pofte cărora cu greu le putem face față, înțelegem dacă din când în când mai servești câte un pahar cu suc din comerț. Ideea de bază este că dacă nu te poți abține să consumi o astfel de băutură, măcar să nu cazi în capcana sucurilor dietetice. Acestea nu numai că nu te împiedică să te îngrași, dar au efecte devastatoare asupra sănătății. Conținutul ridicat de zaharuri îți crește nivelul zahărului din sânge și tensiunea arterială și poate duce la boli de inimă. În concluzie, multe din alimentele de genul celor de mai sus nu numai că îți aduc un aport nedorit de grăsime în zona abdominală, dar te și îmbolnăvesc. Așadar, în cazul în care ți-ai propus să dai jos din grăsimea de pe abdomen și să îl transformi în unul cu mușchi bine definiți, mișcarea cea mai indicată ar fi renunți la mâncărurile nesănătoase și să adopți un stil de viață echilibrat. Dacă, în afară de asta, vei mai merge și la sală, cu siguranță îți vei atinge obiectivul în cel mai scurt timp posibil. Pentru rezultate garantate, adaugă și puțină ambiție!