5 gustări de vară sănătoase
Vara este anotimpul care îți oferă ocazia să petreci foarte mult timp cu prietenii, să stați la soare și să consumați alimente delicioase. Însă, nu întotdeauna un grătar, un picnic sau masa de la o petrecere sunt întocmai foarte sănătoase, mai ales pentru aceia dintre noi care sunt cu ochii țintă pe fiecare calorie pe care o bagă în gură. Nu mă înțelegeți greșit, nu cred că există cineva căruia să nu-i placă friptura sau salata de cartofi, dar uneori este frumos să mai adăugăm și niște versiuni ceva mai sănătoase la mâncărurile tradiționale pe care le consumăm vara. Pentru unii, fructele și legumele, alături de ceva proteine, sunt combinația perfectă pentru o zi de vară, în special dacă vin sub formă de frigărui. Rețetele de gustări de vară pe care am să vi le prezint în continuare se pot face rapid și ușor, ele fiind potrivite în acele momente în care lumea este foarte flămândă și nu prea mai vrea să stea să aștepte prepararea unor mâncăruri mai complicate. Majoritatea dintre ele au doar 4 ingrediente și se pot face în 5 minute. Chiar și așa, simple cum sunt, arată foarte bine și sunt foarte gustoase, la fel ca unele servite într-un restaurant. Așa că, data viitoare când mai mergi la o petrecere, adu rețetele cu tine și împarte-le cu toți prietenii. Sau, dacă preferi, ține-le numai pentru tine!
1. Salata Caprese
Această specialitate italiană este, probabil, una dintre cele mai delicioase combinații de gusturi creată vreodată. Pune laolaltă roșiile proaspete, mozzarella și busuiocul și obții un fel de mâncare care n-are cum să nu placă! Ingrediente: două roșii, 227 grame mozzarella, busuioc proaspăt. Opțional, se pot adăuga oțet balsamic și/sau sare de mare și ulei de măsline. Mod de preparare: - se taie mozzarella și roșiile în felii de aproximativ 6 milimetri; - se așează pe o farfurie alături de busuioc; - opțional, se asezonează cu oțet balsamic sau cu puțină sare de mare și cu ulei de măsline
2. Frigărui de pere roșii și prosciutto
Perele dulci și prosciuttoul sărat sunt o combinație perfectă, care are o textură excelentă. Pregătește acest fel de mâncare la o petrecere sau la un grătar și ai să vezi că lumea se va bate pe ele. Ingrediente: două pere roșii, prosciutto, oțet balsamic, 4 bețișoare pentru frigărui. Mod de preparare: - se taie perele în felii triunghiulare; - se împăturesc fășiile de prosciutto și se taie în jumătate; - se pun bucățile de pere și cele de prosciutto pe băț, alternând o bucată de pară cu una de prosciutto; - se servesc pe o farfurie, cu oțet balsamic
3. Frigărui de curcan și avocado
Dacă ești foarte atent la câți carbohidrați consumi, aceste frigărui sunt alegerea perfectă pentru tine. Grăsimile bune din avocado și proteinele slabe din carnea de curcan sunt o modalitate perfectă de a-ți atinge ținta nutrițională, fără a face exces de calorii. Ingrediente: două fructe de avocado coapte, piept de curcan feliat (de preferat, organic), sos de salată, 8 bețe pentru frigărui. Mod de preparare: - se curăță avocado și se taie în felii triunghiulare; - se împăturesc feliile de piept de curcan și se taie în jumătăți; - se pun feliile de avocado și cele de piept de curcan pe băț, alternând o felie de avocado cu una de piept de curcan; - se servesc pe o farfurie, cu sos de salată (natural)
4. Rulouri de castravete cu carne de crab
Tonul este un pește bun, pe care îl poți consuma oricând ai ocazia, însă, uneori, parcă este nevoie să adaugi ceva mai multă savoare alimentației tale. Așa că, în loc de ton, poți mânca niște castraveți proaspeți și carne de crab. Ingrediente: 85 de grame de carne de crab, două linguri de maioneză fără grăsimi, un castravete, jumătate de ceapă, două linguri de murături. Mod de preparare: - se curăță castravetele și se taie pe lungime, în felii subțiri; - se amestecă, într-un castron, maioneza cu murăturile și ceapa; - se pun amestecul cu maioneză și carnea de grabă pe o felie subțire de castravete, se înfășoară în aceasta și se prind cu o scobitoare.
5. Frigărui teriyaki de pui cu mandarine (sau grepfruit)
Aceste frigărui excelente au un iz asiatic aparte. Mandarinele sau grepfruitul se combină perfect cu proteinele din carnea de pui. Ele sunt un fel de mâncare sănătos, amuzant și ușor de preparat, dar care arată foarte bine! Ingrediente: două mandarine (sau două grepfruit), piept de pui feliat (de preferat, organic), două linguri de sos teriyaki fără grăsimi, 8 bețe pentru frigărui. Mod de preparare: - se curăță și se taie mandarinele în felii triunghiulare; - se împăturesc feliile de piept de pui și se taie în jumătate; - se pun, alternativ, bucățile de mandarine și cele de piept de pui pe bețe; - se servesc pe o farfurie, cu sos teriyaki
0 Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea adăuga un comentariu!
Articole Similare
Dieta Dukan (Dieta Protal)
Rețetă pentru vreme rece - supă de paste cu fasole
Dieta ”Suplu Toată Viaţa” – cum, cât şi când să mănânci