5 metode simple de stimulare a metabolismului

5 metode simple de stimulare a metabolismului

Vrei să arzi și mai multe calorii după antrenament? Atunci încearcă următoarele 5 sfaturi menite să-ți stimuleze și mai mult metabolismul!

1. Include și pregătirea pentru picioare

Picioarele sunt cea mai mare grupă de mușchi din corpul tău, așa că, mai ales atunci când dorești să slăbești, trebuie să te gândești să implementezi o serie de exerciții care să le includă și pe acestea, ele fiind cruciale pentru un antrenament cât mai reușit. Poți încerca, de exemplu, înainte de a face presa militară, niște genuflexiuni.

2. Odihnește-te mai puțin între seturi

Concentrează-te asupra antrenamentului și asupra intensității sale. În mod normal, perioada de pauză între seturi este de 5 minute, însă, ți-as recomanda să experimentezi puțin și cu durate mai scurte, cum ar fi, să zicem, 30 de secunde.

3. Rămâi vertical

Uită de abdomenele clasice! În schimb, încearcă ceva nou: abdomenele la scripete. Pune-te în genunchi înaintea unui aparat de exerciții cu scripeți, stând cu fața orientată spre el. Atașează un mâner de frânghie, ține coatele în dreptul ochilor și, încet, îndoaie-ți corpul spre în jos. Când ești aplecat în această poziție, coatele tale ar trebui să atingă genunchii.

4. Concentrează-te asupra mișcărilor compuse

Nu elimina sau nu ignora exerciții precum sunt împinsul cu haltera, genuflexiunile, tracțiunile, flotările la paralele și îndreptările. Fiecare dintre ele are rolul său și fiecare antrenează mai intens grupele de mușchi, prin comparație cu ridicările simple și, prin urmare, vei ajunge să arzi și mai multe calorii.

5. Fă exerciții cardio

Mergi pe o pistă de alergări (sau oriunde altundeva unde se poate face jogging ușor și în siguranță) și fă câteva curse scurte de 100 de metri. Odihnește-te 90 de secunde între ele. Apoi, după ce ai terminat, mai doar un singur lucru de făcut: îndreaptă-te spre casă, deoarece antrenamentul s-a terminat. Acum, meriți să te relaxezi mai mult, să iei o pauză, pentru că o meriți. Corpul tău va continua să ardă caloriile chiar și după ce tu ai încheiat sesiunea de alergări!