5 moduri de a prepara avocado
Avocado este un fruct bogat în vitamine și în grăsimi bune. Dacă îl consumi numai în salate sau în alte feluri clasice, dă-mi voie să-ți spun că ai rămas un pic în urmă la capitolul servirii acestui aliment. Fă rost de un avocado copt imediat și încearcă unul din cele 5 moduri noi de preparare ale lui, pe care am să ți le prezint pe scurt imediat!
1. Prăjește-l la grătar
Se ia un avocado, se taie în jumătate, se decojește, iar cele două jumătăți rezultate se ung cu ulei de măsline și se pun la prăjit pe grătar pentru 3-4 minute. Exteriorul lor va deveni crocant, iar interiorul se va topi, devenind cremos. Jumătățile de avocado prăjite se pot umple cu salsa pentru a prepara un fel de mâncare gustos și simplu de făcut. Notă: înainte de a pune fructul la prăjit, unge bine grătarul cu ulei, altfel jumătățile de avocado se vor lipi de el.
2. Transformă-l în sos
Într-un robot de bucătărie, amestecă laolaltă un avocado, 1/4 cană de lapte, 1/4 cană de smântână, ceapă, usturoi, coriandru, sos iute, zeamă de lămâie, sare și piper (după gust). Sosul astfel obținut se poate pune peste friptura de pui, porc, vită etc. făcută la grătar. Notă: când se servește, sosul ar trebui să fie la temperatura camerei sau un pic călduț, pentru un gust cât mai bun.
3. Combină-l (cu ciocolată)
Pentru a obține o budincă ușoară, naturală, amestecă, într-un blender sau robot de bucătărie, 1/4 de cană de unt de migdale, 1/2 de cană de nectar de agave, 1 linguriță de vanilie, 1/8 de cană de pudră de cacao și un avocado. Toate ingredientele se procesează bine, până se omogenizează, adăugându-se și o jumătate de cană de apă. Dacă vrei ca budinca să fie și mai cremoasă, poți pune în ea și un pic de ulei de nucă de cocos înainte de a o mânca.
4. Transformă-l în sos (pentru chipsuri, nacho etc.)
Într-un vas, se amestecă niște avocado tăiat, roșii tăiate, cepe verzi, fasole neagră (spălată și lăsată la scurs), un pic de oțet din vin roșu, un pic de sos iute și o conservă de porumb. Se pune la frigider și se folosește pentru chipsuri, nachos etc.
5. Întinde-l pe pâine
Dacă vrei să schimbi un pic micul dejun, pune avocado pe pâine în loc de unt sau cremă de brânză și consumă-l așa. De asemenea, îl mai poți folosi și la sandvișuri, ca înlocuitor pentru brânză sau roșii.
Valori nutriționale
Pentru un singur fruct: - calorii: 320 - proteină: 4 grame - carbohidrați: 16 grame - grăsimi: 29 grame - fibre: 14 grame
0 Comentarii
Adaugă comentariu
Articole Similare
Dieta Dukan (Dieta Protal)
Rețetă pentru vreme rece - supă de paste cu fasole
Dieta ”Suplu Toată Viaţa” – cum, cât şi când să mănânci