5 rețete delicioase cu dovleac

5 rețete delicioase cu dovleac

S-a dus și vara asta, a venit toamna și, cât de curând, vom întâmpina și iarna. Ce repede a trecut timpul! De-acum înainte, ne vom confrunta cu frigul, ploile și vremea mohorâtă. Trecute sunt zilele în care ne răsfăța soarele cu a sa căldură! Și trecute sunt și zilele în care puteam să facem mișcare în aer liber în voie sau să mergem la un picnic și să mâncăm ceva bun și sănătos. Acum vom începe să mai stăm și în casă și nu ne vom mai antrena atât de mult decât la sală. La fel și cu picnicurile: va trebui să ne mulțumim cu mesele luate în propria bucătărie sau în oraș. Și că tot veni vorba de mese acasă.. Chiar dacă a venit toamna, nu ar trebui să ai motive să fii atât de posomorât. Până la urmă, și ea are farmecul ei într-un fel. Iar parte din acel farmec este și banalul dovleac. De unde și până unde am adus discuția despre el? Păi, dacă o să citești articolul în continuare, vei vedea că în el am să îți prezint 5 rețete delicioase cu dovleac.

1. Omletă de dovleac cu sos de arahide

Acest fel de mâncare este de origine tailandeză și combină dulceața dovleacului cu aroma sosului de arahide. Și, mai mult de-atât, este plin de proteine care te vor ajuta să începi ziua în forță! Ingrediente pentru omletă: - 5 ouă; - 57 de grame de ardei grași verzi tăiați; - 57 de grame de ardei grași roșii tăiați; - 57 de grame de ciuperci; - 57 de grame de dovleac galben tăiat cuburi; - jumătate de lingură de pudră de chili; - o lingură de paprika; Ingrediente pentru sosul de arahide: - o lingură de unt de arahide; - două linguri de iaurt grecesc simplu, fără grăsime Mod de preparare: - se fierbe dovleacul într-un vas de mărime medie pentru aproximativ 10 minute, sau până când devine mai moale; - între timp, celelalte legume se fac sote; - albușurile de ou se gătesc într-o tigaie separată, la temperatură medie; - când este gata, dovleacul se combină cu legumele sote, la care se adaugă pudra de chili și paprika; - într-un castron mic, separat, se amestecă untul de arahide cu iaurtul; - se iau legumele, se pun peste albușurile de ou și deasupra lor se pune sosul de arahide, după care se pot servi

2. Vafe cu dovleac

Foarte potrivite pentru un mic dejun, deoarece conțin puțini carbohidrați. Se prepară ușor și sunt pline de arome tomnatice! Ingrediente: - 3 albușuri de ou; - o lingură de pudră de proteină (ciocolată sau vanilie); - 57 grame dovleac (la conservă); - două linguri de semințe de in; - o lingură de lapte de migdale; - jumătate de linguriță de praf de copt; - jumătate de lingură de scorțișoară; - sirop fără zahăr Mod de preparare: - se amestecă toate ingredientele într-un vas mare, până se omogenizează; - se fac serii de vafe la un aparat special de vafe la temperatură medie spre ridicată, până când se formează bule la suprafață, după care se întorc și se gătesc și pe cealaltă parte până când devin aurii; - se servesc cu scorțișoară și sirop

3. Smoothie de dovleac cu banane

Se poate consuma după antrenament sau ca mic dejun rapid! Ingrediente: - jumătate de banană congelată; - 57 de grame de dovleac (la conservă); - 113 grame de iaurt grecesc simplu, fără grăsimi; - 57 de grame lapte de migdale; - o lingură de praf de budincă fără zahăr; - jumătate de lingură de scorțișoară Mod de preparare: - se combină primele 5 ingrediente cu o mână de gheață într-un blender până când se omogenizează; - se adaugă scorțișoara și se servește!

4. Ruladă de dovleac

Un preparat gustos, de sezon, fără mulți carbohidrați! Ingrediente pentru ruladă: - două ouă; - două albușuri de ou; - 113 grame dovleac (la conservă); - 57 de grame de tărâțe de ovăz; - 113 grame înlocuitor zahăr; - jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu; - jumătate de linguriță de scorțișoară; - jumătate de linguriță de nucșoară Ingrediente pentru umplutură: - 113 grame de iaurt grecesc fără grăsimi; - 57 de grame de cremă de brânză cu un conținut redus de grăsimi; - 57 de grame de migdale Mod de preparare: - se încălzește cuptorul la 177 grade Celsius; - se amestecă toate ingredientele pentru ruladă într-un bol mare până când se omogenizează; - se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; - se pune la cuptor pentru 10 minute sau până când devine aurie; - se scoate rulada din cuptor și se pune pe o folie de aluminiu; - se rulează cu ajutorul foliei de aluminiu și se pune la frigider pentru cel puțin o oră; - cât timp rulada se răcește, se amestecă iaurtul cu crema de brânză până când sunt omogene; - se pune umplutura rezultată în ruladă cu o lingură; - peste ruladă se pun scorțișoara și migdalele

5. Taco de pui cu sos de dovleac

Ingrediente: - 113 grame piept pui; - două roșii, feliate; - 256 grame varză tocată; - o linguriță de chimen; - o linguriță de piper roșu; - o linguriță de paprika; - o linguriță pudră de usturoi; - 4 lipii cu un conținut redus de carbohidrați Ingrediente pentru sosul de dovleac: - 113 grame dovleac (la conservă); - 170 de grame iaurt grecesc simplu, fără grăsimi; - două linguri de maioneză cu un conținut redus de grăsimi; - 57 grame ceapă roșie, tăiată; - două linguri de coriandru proaspăt tocat; - doi căței de usturoi, tăiați; - coaja de la o lămâie și un lime; Mod de preparare: - se încălzește cuptorul la 177 de grade Celsius; - se amestecă piperul roșu, chimenul, paprika și pudra de usturoi într-un bol mic; - se pun mirodeniile peste carnea de pui, apoi aceasta se pune la gătit pentru 15 minute, sau până când este gata; - cât timp pieptul de pui este la gătit, se amestecă laolaltă toate ingredientele pentru sosul de dovleac și se lasă deoparte; - se taie un piept de pui în cuburi mici și se pune pe lipie; - peste acesta, se pun roșiile tăiate, varza și sosul de dovleac; - se consumă cu felii de lime!