5 salate de primăvară bogate în proteine

5 salate de primăvară bogate în proteine

Indiferent dacă te pregătești pentru un concurs sau vrei să pui ceva mușchi pe tine ori doar încerci să te menții în formă și să ai o alimentație cât mai sănătoasă, salatele pe care ți le voi prezenta în continuare ar trebui să se potrivească de minune dietei pe care tu o urmezi. Așadar, fără a mai pierde timpul cu alte detalii, iată care sunt cele 5 rețete de salate pe care le poți face rapid și ușor.

1. Salată de pui cu voinicică

Voinicica nu este doar o altă lăptucă (sau salată verde) cu un nume mai pompos, ci este o legumă aromată și bogată în nutrienți, care are o lungă listă de beneficii pentru sănătate. Are puține calorii, un conținut ridicat de acid folic, vitamina A, C și K și minerale precum fierul și cuprul. Gustul său piperat îi oferă, de asemenea, un acel ceva special pe care nu îl găsești la alte salate verzi. Să vedem de ce ai nevoie pentru o salată de pui cu voinicică minunată!

Ingrediente:

  • o lingură de ulei de măsline;
  • 10 morcovi cruzi, tăiați bucăți;
  • jumătate de cană de varză roșie mărunțită;
  • o cană de voinicică;
  • 240 de grame de carne de pui, tăiată cubulețe;
  • 2 linguri de semințe de floarea soarelui

Cum se prepară:

  • se prăjește carnea de pui tăiată cubulețe într-o tigaie cu ulei de măsline. Când este gata, se dă deoparte și se lasă la răcit;
  • se taie varza și morcovii;
  • într-un vas mai mai mare, se pun împreună voinicica, morcovii și varza;
  • peste ele, se adaugă semințele de floarea soarelui și carnea de pui;
  • opțional, puteți pune peste toate aceste ingrediente și un sos

2. Salată de ton cu mere

Probabil că îmi vei spune că nu se poate face o astfel de combinație, nu are cum să fie chiar așa de bună. Eu îți promit, însă, că textura unei salate de acest fel este minunată! Partea cea mai bună la ea este că o poți consuma în mai multe feluri: așa cum este, o poți pune într-un sandviș, sau o poți pune în interiorul unei foi de salată verde și o poți mânca de-acolo.

Ingrediente:

  • 2 linguri de țelină mărunțită;
  • 2 conserve de ton în apă;
  • 1 lingură de condimente;
  • jumătate de măr, tăiat;
  • un praf de usturoi granulat;
  • 3 linguri de maioneză fără grăsimi

Cum se prepară:

  • se scurge apa din conserve și se pune tonul într-un vas;
  • se taie fin țelina și mărul și se adaugă peste ton;
  • se adaugă și condimentele și se amestecă alături usturoiul granulat și maioneză

3. Salată cu spanac și migdale

Spanacul și migdalele fac o combinație minunată! Această salată este una gustoasă și sănătoasă. Dacă vrei s-o faci și mai interesantă, poți adăuga broccoli, ouă fierte și frunze de busuioc, pentru și mai multă savoare!

Ingrediente:

  • o cană și jumătate de spanac;
  • jumătate de cană de broccoli tăiat;
  • o roșie mică, feliată;
  • 3 ouă fierte tari;
  • o lingură de migdale;
  • busuioc proaspăt;

Cum se prepară:

  • spanacul se pune într-un castron mare;
  • se taie broccoli, roșia și ouăle fierte și se adaugă și ele în castron;
  • peste ele, se adaugă migdalele și busuiocul proaspăt;
  • ca dressing, se poate adăuga ulei de măsline și zeama de la o jumătate de lămâie (sau orice alt fel de dressing preferi)

4. Salată cu lămâie, mentă și quinoa

Quinoa este un aliment foarte interesant. Este plin de proteine, are un gust minunat și poate fi folosit în orice. Poți servi salata de față ca garnitură la grătar, printre altele.

Ingrediente:

  • 3 căni de quinoa fiartă;
  • jumătate de cană de nuci de pin;
  • 10 frunze de mentă, tăiate;
  • zeama de la o lămâie;
  • o lingură de sare de mare;
  • (opțional) o lingură de ulei de busuioc

Cum se prepară:

  • se amestecă frunzele de lămâie cu quinoa care a fost lăsată la răcit;
  • se adaugă zeama de lămâie;
  • se amestecă laolaltă cu nucile de pin, sarea și uleiul

5. Salată de fasole cu cartofi dulci

Nu este nevoie să fii vegetarian pentru a înțelege și a aprecia puterea boabelor de fasole. Ele sunt pline de fibre, fier și tiamină și sunt, de asemenea, o sursă foarte bună de proteine.

Ingrediente:

  • o conservă de fasole roșie mare;
  • o conservă de fasole neagră;
  • o conservă de porumb;
  • o mână de coriandru tăiat;
  • un cartof dulce, prăjit și tăiat cubulețe;
  • o lingură de sare cu usturoi;
  • o lingură de ulei de măsline

Cum se prepară:

  • se prăjește cartoful într-o tigaie, în ulei de măsline și se lasă la răcit;
  • se scurg de apă fasolea mare, fasolea neagră și porumbul și se pun într-un castron mare;
  • se adaugă sarea cu usturoi, coriandrul și cartoful dulce care s-a răcit și se amestecă alături de fasole. Poftă bună!