6 exerciţii cardio pentru scăderea în greutate

6 exerciţii cardio pentru scăderea în greutate

Cauţi cel mai bun mod de a-ţi asigura doza de mişcare zilnică ? L-ai găsit: exerciţiile cardio ! Dacă doreşti cu adevărat să pierzi în greutate este ideal să începi cu un antrenament intens. Activităţile cardio de mică intensitate (cum ar fi mersul pe jos) nu fac altceva decât să iţi pună sângele în mişcare. Caloriile pot fi arse doar dacă faci exerciţii complexe. Dacă vei alege să ridici nivelul de dificultate în timp ce te antrenezi, corpul tău va continua să ardă calorii pe tot parcursul zilei. Acest lucru te va ajuta să pierzi în greutate şi să-ţi construieşti masa musculară în timp record. Iată o listă a sporturilor care ar trebui să facă parte din rutina ta zilnică:

1.Alergarea

Jogging-ul în parc, relaxant, iţi asigură sănătatea inimii.Totuşi, nu-ţi va oferi beneficiile unui antrenament susţinut. Încearcă să faci sprinturi 20 sau 30 de minute şi astfel corpul tău va arde calorii mult timp după ce vei înceta să alergi.

2.Mersul pe bicicletă

Mersul pe bicicletă este un mod excelent de a arde calorii. În jumătate de oră, în funcţie de viteză, poţi arde aproximativ 200-500 calorii. Asigură-te că ai rezistenţa necesară ca să creşti intensitatea şi să arzi maximum de calorii. Pentru un antrenament şi mai intens, înscrie-te la orele de spinning. Bicicleta eliptică este recomandată deoarece dispune de un display care te va ajuta să monitorizezi mai mulţi parametri: timp antrenament, viteza, distanta, puls, scan. În plus, datorită braţelor mobile, bicicleta iţi pune în mişcare şi braţele.

3.Tenisul

Dacă te gândeşti la exerciţii cu grad ridicat de dificultate, tenisul este in primă fază exclus. Totuşi, pentru acest sport este nevoie de multă mişcare. Alergarea constantă te ajută să arzi peste 400 de calorii, în 30 de minute.

4.Canotajul

Dacă vrei să ai parte de un exerciţiu cardio eficient, înscrie-te într-o echipă de canotori. Acest sport iţi lucrează toate grupele importante de muşchi şi îi fortifică. Vei arde 400 de calorii în 30 de minute.

5.Hocheiul

Hocheiul pe gheaţă este un sport cardio intens. Jucătorilor li se cere "să zboare" pe gheaţă la viteză maximă, timp de 20 de minute (cât durează o repriză, de obicei). Acest sport îţi va imbunătăţi flexibilitatea şi rezistenţa.

6.Fotbalul

Dintr-un punct de vedere, fotbalul se aseamană cu hocheiul : se bazează pe mişcare constantă. Jucătorii trebuie să reuşească să obţină şi să controleze mingea. Dacă vrei ca un program de antrenament să aibă rezultat, încearcă să te autodepăşeşti.Este foarte important să-ţi defineşti priorităţile şi să-ţi faci timp pentru exerciţiile cardio. Acestea sunt extrem de variate deci vei putea să alegi ceea ce te caracterizează. Cu siguranţă sportul te va ajuta să te menţii sănătos, dar mai ales, in formă!