6 rețete rapide de pregătit în 15 minute

6 rețete rapide de pregătit în 15 minute

Iată două probleme cu care te confrunți atunci când vine vorba de a-ți pregăti ceva de mâncare. Prima este legată de timp. Știu, nu trebuie să-mi spui, ești foarte ocupat și nu-ți permiți să pierzi prea multă vreme în bucătărie, gătind mâncăruri complexe. Preferi, dacă se poate, o gustare cât mai simplă, care se prepară foarte repede. Problema numărul doi are de a face cu mersul la magazin și cumpăratul ingredientelor necesare pregătirii mâncărurilor în cauză. Din nou, timpul nu te ajută prea mult. Plus de asta, nici nu te încântă ideea de a veni acasă cărând 20 de sacoșe grele de la mașină și până în casă. Așadar, ce este de făcut într-o asemenea situație? Evident, ai nevoie de un plan care să te ajute să faci rapid niște gustări sau feluri de mâncare. Nu-ți permiți să stai prea mult în fața aragazului, așa că niște rețete complicate nu te prea ajută. Nicio problemă, am soluția ideală pentru tine: 6 feluri de mâncare gustoase, hrănitoare și foarte ușor de preparat, în cel mult 15 minute. Partea bună: mai toate au sub 500 de calorii, deci, nu trebuie să-ți faci griji nici pentru siluetă!

1. Parfe de granola și fructe de pădure

Ingrediente: - jumătate de cană (64 de grame) de fructe de pădure congelate; - 177 grame iaurt simplu fără grăsimi; - un baton de granola din cereale integrale Mod de preparare: - se pun fructele de pădure într-un pahar; - se toarnă iaurtul peste ele; - se rupe batonul de granola și se presară în pahar, apoi se servește Valori nutriționale: Calorii: 225 Proteine: 11 grame Carbohidrați: 34 grame Grăsimi: 6 grame Grăsimi saturate: 2 grame Timp de pregătire: 2 minute

2. Taco pentru micul dejun

Ingrediente: - o lingură de salsa; - două tortilla din porumb; - două linguri de brânză cheddar rasă; - 170 de grame înlocuitor lichid de ouă Mod de preparare: - se pune sosul de salsa pe tortilla și se presară brânza. Se pun la cuptor până când se topește brânza; - se pune la foc o tigaie mică, se adaugă în ea înlocuitorul pentru ouă și se amestecă până când acesta este gătit complet. Apoi, se ia din tigaie și se pune, în cantități egale, peste tortilla; - tortilla se împăturesc, apoi se servesc. Valori nutriționale: Calorii: 224 Proteine: 19 grame Carbohidrați: 25 grame Grăsimi: 6 grame Grăsimi saturate: 3 grame Timp de pregătire: 15 minute

3. Fulgi de ovăz cu fructe de pădure

Ingrediente: - 28 grame fulgi de ovăz; - 340 grame iaurt simplu fără grăsimi; - jumătate de cană (64 grame) fructe de pădure asortate; - o lingură de pudră de proteină din zer Mod de preparare: - se pregătesc fulgii de ovăz conform indicațiilor de pe pachet; - se amestecă iaurtul, fructele de pădure și pudra de proteină cu ele, apoi se servește Valori nutriționale: Calorii: 416 Proteine: 38 grame Carbohidrați: 49 grame Grăsimi: 8 grame Grăsimi saturate: 4 grame Timp de pregătire: 2 minute

4. Salată de pui cu avocado și portocale

Ingrediente: - un piept de pui fără piele și dezosat; - 256 grame verdețuri de salată; - 32 grame felii de portocale; - 32 grame avocado tăiat; - 15 grame ceapă roșie tăiată; - 1/8 linguriță sos de lime și coriandru Mode de preparare: - se fierbe pieptul de pui și, când este gata, se scoate și se feliază; - într-un bol de salată, se pun laolaltă verdețurile, avocado, ceapa și pieptul de pui; - peste ele, se pune sosul și se servește Valori nutriționale: Calorii: 367 Proteine: 28 grame Carbohidrați: 10 grame Grăsimi: 24 grame Grăsimi saturate: 5 grame Timp de pregătire: 12 minute

5. Sandviș cu somon

Ingrediente: - 3 lingurițe de condimente Cajun; - o lingură de maioneză cu un conținut scăzut de grăsimi; - sare și piper după gust; - 113 grame file de somon; - o lingură ulei măsline; - o ciabatta de 15 centimetri din grâu integral; - două felii groase de roșii; - 32 grame varză roșie rasă Mod de preparare: - se pune o tigaie la foc mare pentru 10 minute; - într-un bol mic, se amestecă jumătate de linguriță de condimente Cajun cu maioneza. Se adaugă sare și piper după nevoie; - se pun pe ambele părți ale fileului de somon ulei de măsline și restul condimentelor rămase, după care se pun, timp de două minute pentru fiecare parte, în tigaie; - ciabatta se taie pe lungime și se dă cu amestecul de maioneză; - somonul se pune peste ciabatta, după care se adaugă roșiile și varză, se închide sandvișul și se servește Valori nutriționale: Calorii: 518 Proteine: 26 grame Carbohidrați: 30 grame Grăsimi: 32 grame Grăsimi saturate: 5 grame Timp de pregătire: 15 minute

6. Buritto de pui

Ingrediente: - 1 piept de pui dezosat și fără piele; - 128 grame orez brun; - 64 grame sparanghel; - 32 grame roșii tăiate; - 32 grame avocado; - 15 grame cașcaval Mod de preparare: - se fierbe pieptul de pui timp de 7 minute; - se pregătește orezul conform instrucțiunilor de pe ambalaj; - se pune la fiert și sparanghelul; - se feliază pieptul de pui, sparanghelul, roșia și avocado; - se pune orezul pe lipie, urmat de pieptul de pui, legumele și brânza. Se pliază și se servește. Valori nutriționale: Calorii: 490 Proteine: 37 grame Carbohidrați: 54 grame Grăsimi: 15 grame Grăsimi saturate: 4 grame Timp de pregătire: 9 minute