6 tipuri de antrenament în aer liber de încercat vara aceasta

6 tipuri de antrenament în aer liber de încercat vara aceasta

Vara este anotimpul perfect pentru a încerca aceste tipuri de antrenament în aer liber și a sparge rutina din sala de fitness. Ia cu tine câțiva prieteni și mergi la cursuri de alpinism, în drumeții pe munte sau la o tură cu mountain bike-ul. În afară de faptul că îți vei lucra eficient toți mușchii, prin practicarea acestor activități îți vei induce și o stare psihică bună care te va motiva să îți atingi obiectivele în materie de fitness.

Alpinism

Îți place adrenalina și simți că ai nevoie de ceva mai mult decât o sesiune dură de antrenament pentru a te simți împlinit? Încearcă alpinismul! Înainte de a-ți lua rucsacul și echipamentul în spate însă, nu uita să iei și câteva lecții despre acest sport. Vei învăța noțiuni tehnice și de siguranță care îți vor fi de ajutor printre stânci. Acest tip de antrenament în aer liber îți va îmbunătăți priza (lucru de foarte mare ajutor și în sala de fitness) și echilibrul, în timp ce îți lucrează intens brațele, umerii, spatele și cvadricepșii.

Drumeții

Renunță pentru o perioadă la mersul pe bandă și revino în mijlocul naturii. Ia-ți echipamentul necesar, rucsacul în spate și organizează o excursie într-un loc unde ai ce explora. Faptul că vei bate potecile prin munți te va ajuta să îți lucrezi foarte bine posteriorul, în timp ce greutatea echipamentului îți va consolida forța în picioare și te va ajuta să arzi eficient din grăsimea corporală. Având în vedere diversitatea de parcuri naționale protejate de la noi din țară, unde poți găsi diferite variante de trasee montane, cu grade diferite de dificultate, nu îți va fi greu să organizezi o excursie pe gustul tău.

Vâslit

Un alt tip de antrenament în aer liber pe care ai putea să îl iei în considerare este vâslitul. Poți practica astfel de activități în zona în care locuiești, dacă ai la dispoziție un luciu de apă pe care poți pune o barcă ori un caiac, sau atunci când mergi în concediu la mare. Mișcarea presupusă de vâslit îți va lucra mușchii din partea superioară a corpului și îți va îmbunătăți rezistența trunchiului – obiectiv atât de mult râvnit în sala de forță.

Ciclism montan

Dacă te-ai gândit vreodată la ce îți vor folosi sesiunile interminabile de pedalat pe bicicleta de fitness, iată că tocmai ai găsit unul dintre motive. Atunci când rutina s-a infiltrat serios în antrenamentele tale de la sală, ia-ți mountain bike-ul și dă o tură cu prietenii la munte. Drumul abrupt, curbele strânse și efortul depus pentru a duce la bun sfârșit un traseu constituie un excelent antrenament în aer liber pentru picioare, dar și un test de rezistență psihică.

Yoga în aer liber

Probabil ai impresia că yoga este un sport practicat doar de femei, însă și bărbații îl pot stăpâni la fel de bine. Dacă nu ai mai practicat niciodată yoga îți va fi probabil destul de greu la început, însă dacă știi despre ce este vorba, poți încerca să practici acest tip de mișcare în aer liber, fie că ești acasă în propria curte ori în concediu, la munte sau la mare. Dacă vei ajunge să stăpânești bine practicile în domeniu vei observa numeroase îmbunătățiri în ceea ce privește flexibilitatea mușchilor, postura și rezistența.

Alergat în natură

În afară de faptul că vei beneficia de un boost de energie de pe urma aerului curat, alergatul în natură îți poate induce și o stare de bine și liniște sufletească pe care nu o poți întâlni pe banda de alergat. În plus, alergatul pe o suprafață mai puțin dură (spre deosebire de ciment) este mult mai blând cu articulațiile tale. Pentru o experiență de neuitat încearcă să îți achiziționezi o pereche de pantofi de alergare potriviți pentru toate tipurile de teren sau în mod specific pentru alergatul pe pământ. Aceștia îți vor asigura stabilitatea de care ai nevoie și te vor ține departe de accidentări.