7 greșeli comune în alergatul pe bandă

7 greșeli comune în alergatul pe bandă

Alergatul pe bandă și folosirea a diferite tipuri de antrenamente pentru a face asta reprezintă o soluție ideală atât pentru femei cât și pentru bărbați, indiferent că se optează doar pentru acest tip de mișcare sau că este practicat în zilele de pauză de la antrenamentele cu greutăți. Indiferent care ar fi motivul pentru care este practicat, alergatul pe bandă nu este atât de simplu pe cât pare. Pentru un antrenament corect, iată care ar fi cele mai comune 7 greșeli în alergat pe bandă și cum le poți corecta:

1. Porți pantofii nepotriviți

Atunci când te antrenezi cu ajutorul unei benzi de alergat, chiar nu este momentul potrivit pentru vanitate. Așadar, atunci când îți alegi pantofii sport, ai grijă ca aceștia să îndeplinească mai întâi condițiile de confort și siguranță și abia mai apoi pe cele estetice. Cei mai potriviți pantofi pentru alergat pe bandă sunt cei cu talpa mai groasă și mai moale care să îți protejeze călcâiele și oasele tălpii în timpul sesiunii de antrenament.

2. Te uiți prea mult la picioare

Uitatul în jos, către picioare, în timp ce alergi pe bandă duce la pierderea echilibrului. De asemenea, pe termen lung, o postură deficitară poate cauza dureri de spate și afecta articulațiile șoldurilor și genunchilor. Pentru a evita problemele de acest gen, încearcă să menții o postură corectă în timpul sesiunilor de alergat pe bandă. Ține capul drept, cu privirea înainte și pieptul în față. În acest fel corpul tău nu va fi supus unui stres inutil în timpul antrenamentului.

3. Pășești cu toată talpa

Dacă în timp ce alergi aterizezi cu toată talpa pe bandă, nu doar că vei obosi mult mai repede, dar riști să te accidentezi și să te alegi cu o întindere musculară de toată frumusețea. Încearcă să alergi ca și cum ai merge și aterizează pe vârful piciorului sau pe mijlocul acestuia, în niciun caz pe călcâi.

4. Nu încerci lucruri noi

Ca în cazul oricărui tip de antrenament, și atunci când optezi pentru alergat pe bandă trebuie să eviți rutina. Atunci când organismul tău se obișnuiește cu o mișcare și cu un anumit grad de efort, nu vei mai obține rezultatele pe care ți le dorești. Așadar, nu strică să încerci lucruri noi din când în când. Fie treci o perioadă la bicicleta eliptică sau la scări, fie încerci un nou tip de antrenament la bandă. Orice ai alege, important este să ieși din rutină și să îi oferi organismului o nouă provocare.

5. Brațele tale sunt peste tot

Prin balansatul haotic al brațelor sau schimbarea deasă a poziției lor nu faci altceva decât să consumi prea multă energie, lucru care te va împiedica să te antrenezi atât de mult pe cât ți-ai fi dorit. Pentru un antrenament eficient, ține brațele pe lângă corp până în momentul în care atingi viteza dorită, apoi îndoaie-le la un unghi de 90 de grade. Menține o poziție naturală, fără să încordezi brațele.

6. Faci pașii prea mari

Dacă faci pașii prea mari în încercarea de a acoperi o suprafață mai mare a benzii, asta va avea rezultate negative în ceea ce privește eficiența antrenamentului de alergat pe bandă. Vei obosi mult mai repede și în fară de asta riști să te dezechilibrezi și să cazi de pe bandă. Ai în vedere că ideal ar fi să faci aproximativ 3 pași pe secundă și să ridici doar un pic tălpile de pe suprafața de alergat.

7. Te ții de mânere

În special atunci când vine vorba de alergat pe banda înclinată, faptul că te ții de bara din față îți poate sabota rezultatele. Se presupune că alergatul într-un plan înclinat te va ajuta să arzi mai multe calorii pentru că implică mai mult efort. Dar dacă tu ajungi să te sprijini pentru a-ți ușura munca, este evident că și numărul caloriilor consumate va scădea.