7 metode de a slăbi fără efort

7 metode de a slăbi fără efort

Dacă ai nevoie de aceste metode, presupun că deja respecți câteva reguli de bază pentru menținerea greutății și ai nevoie doar de mici "finisaje". Asta înseamnă că deja faci antrenamente cu greutăți, exerciții cardio și ai o alimentație sănătoasă. Totuși, trebuie să știi că există câteva "trucuri" care pot accelera arderea grăsimilor fără ore suplimentare la sală și care nici nu îți pun sănătatea în pericol. Machomen. ro îți prezintă 7 metode de a slăbi fără efort.

Metoda 1 de a slăbi fără efort -€“ Mănâncă mai multe proteine

Știai că organismul poate arde calorii fără a face nici un efort fizic? De fapt, în fiecare zi arzi calorii doar pentru ești în viață -€“ se numește BMR, sau rată metabolică de bază, care consumă cel mai mare procent din caloriile ingerate în fiecare zi.

Simple schimbări în alimentație pot stimula Rata metabolică de bază și te pot ajută să arzi mai multe grăsimi. De exemplu, crescând aportul de proteine, poți arde mai multe calorii deoarece proteinele consumă mai multă energie în procesul de digestie decât carbohidrații și grăsimile. De asemenea, îți dau și o senzație de sațietate mai mare, oprindu-te să faci excese alimentare.

Asigură-ți un aport zilnic de cel puțin 2 grame de proteine per kilogram corp.

Metoda 2 de a slăbi fără efort - Ia suplimente cu BCAA înainte de antrenament

BCAA sau aminoacizii cu lanț ramificat pot contribui la o creștere a arderii grăsimilor și asigură menținerea masei musculare în timpul dietelor. Cercetătorii francezi au descoperit că, în timpul unui regim hipocaloric, suplimentele cu BCAA au ajutat sportivii să slăbească cu 17% mai mult decât cei care nu au luat astfel de suplimente.

Consumă între 5-10 grame de BCAA, cu o oră înainte de antrenament

Metoda 3 de a slăbi fără efort - Bea ceai verde

Într-un studiu realizat de American Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii au descoperit faptul că ceaiul verde ajută la arderea caloriilor și contribuie la intensificarea procesului de oxidare a grăsimilor. În anul 2008, cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că ceaiul verde îmbunătățește sensibilitatea la insulină și toleranță la glucoză, lucru care permite organismului să stocheze energie în mușchi și mai puțin în depozite adipoase.

Poți consuma ceai verde ca infuzie sau poți cumpăra de la orice farmacie capsule cu extract de ceai verde. Trei capsule pe zi s-au dovedit a fi foarte eficiente pentru slăbit.

Metoda 4 de a slăbi fără efort -€“ Consumă ulei de pește

Uleiul de pește aduce foarte multe beneficii sănătății, precum îmbunătățirea sistemului cardio-vascular, ameliorarea artritei, încetinirea dezvoltării celulelor canceroase. Pe lângă toate acestea, uleiul de pește s-a dovedit a fi un foarte bun stimulent al arderii grăsimilor.

Un studiu realizat în Franța pe subiecți care au efectuat exerciții fizice și au consumat 6 grame de ulei de pește pe zi, timp de trei săptămâni, a dovedit că aceștia au slăbit mai mult cu un kilogram față de cei care nu au consumat ulei de pește și s-au bazat doar pe antrenamentul fizic.

S-a descoperit că uleiul de pește poate amplifica procesul de ardere a caloriilor în timpul exercițiilor fizice. În 2007, cercetătorii australieni au descoperit că, în combinație cu exercițiile cardio, suplimentarea cu ulei de pește a condus la o ardere mai intensă a grăsimilor și a echilibrat nivelul colesterolului.

metode de a slăbi fără efort

Metoda 5 de a slăbi fără efort -€“ Încearcă postul negru ocazional

Deși pare a contrazice toate studiile realizate până acum, postul negru ocazional, alternând perioade în care mănânci normal cu perioade în care nu mănânci nimic te poate ajuta să slăbești. Manancand la intervale cât mai mari de timp (între 12 și 24 de ore), îți poți crește sensibilitatea la insulină și poți arde mai multe grăsimi. De exemplu, o echipă de cercetători a descoperit că postul negru ocazional, alternând o zi în care mănânci normal cu o zi în care nu mănânci absolut nimic, a condus la reducere de 4% a țesuturilor adipoase în doar 22 de zile.

Atenție! Deocamdată postul negru ocazional este doar la nivel de cercetare teoretică. Cei care urmează antrenamente fizice nu ar trebui să îl încerce, ci mai degrabă persoanele sedentare.

Metoda 6 de a slăbi fără efort - Ia masa cea mai copioasă după antrenament

După un antrenament intens, organismul tău are nevoie de carbohidrați pentru a echilibra nivelul glicemiei și a opri epuizarea musculară. Acesta este momentul în care sensibilitatea la insulină și metabolismul sunt la un nivel maxim.

Dacă de obicei cina este masă ta cea mai copioasă, dar obișnuiești să te antrenezi înaintea mesei de prânz, mănâncă mai mult la prânz și mai puțin la cină. Astfel, vei minimiza riscul depunerilor de grăsimi nedorite.

Metoda 7 de a slăbi fără efort -€“ Bea apă imediat cum te trezești din somn

Dimineața, imediat după trezire, organismul este întotdeauna deshidratat, deoarece nu ai mai băut apă deloc în cele 8 ore de somn. Deshidratarea încurajează îngrășarea deoarece metabolismul încetinește în scopul conservării fluidelor în corp.

Bea un pahar mare cu apă imediat cum te trezești dimineața și asigură-ți un aport de minim 2 litri de lichide pe zi.