7 motive pentru care e sănătos să bei bere

7 motive pentru care e sănătos să bei bere

Stai, încă nu te bucura! Chiar dacă oamenii de știință au găsit numeroase motive pentru care este sănătos să bei bere, asta nu înseamnă că poți să îți aprovizionezi frigiderul cu baxuri întregi de sticle! Beneficiile consumului de bere se referă la un consum moderat al acestei băuturi. Astfel, bărbaților le este recomandat unul-două pahare pe zi, în timp ce femeile pot savura doar unul. Dacă ai obiceiul să depășești zilnic aceste cantități, cel mai probabil te vei confrunta cu efectele negative ale consumului de bere, nicidecum nu te vei bucura de avantajele pe care ți le voi expune în cele ce urmează.

1. Reduce riscul de a dezvolta boli de inimă

Potrivit cercetătorilor de la universitatea Harvard, în cazul a peste 100 de studii s-a constatat că un consum moderat de bere a redus riscul dezvoltării unor boli cardiace cu 25 până la 45%, precum și riscul de a deceda din cauza unei astfel de afecțiuni.

2. Reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2

La o analiză asupra 15 studii privind consumul moderat de bere și impactul acestui asupra dezvoltării unei afecțiuni precum diabetul de tip 2, Asociația Americană pentru Diabet a ajuns la concluzia că berea poate reduce cu până la 30% riscul apariției acestei afecțiuni, atât timp cât este consumată responsabil. Astfel, specialiștii atenționează că nu trebuie să consumi mai mult de 1-2 pahare zilnic, dacă vrei să te bucuri de beneficiile amintite.

3. Crește densitatea osoasă

În privința acestui aspect, alte studii – știu, foarte multe studii s-au organizat cu privire la acest subiect, dar este normal, nu? Cine nu visează să bea o bere rece fără grija că asta i-ar putea afecta sănătatea? :) - au arătat că berea, în special cea neagră, este foarte bogată în silicon, fapt care contribuie la menținerea sănătății osoase și a țesutului conjunctiv. În plus, se pare că berea neagră are efecte pozitive în lupta împotriva osteoporozei, tocmai datorită conținutului ridicat de silicon.

4. Previne demența

Chiar dacă pare un nonsens – ca o băutură alcoolică să mențină sănătatea mintală -, iată că un consum moderat de bere te poate ajuta să te menții din acest punct de vedere și să te ții la distanță de demență. Din câte se pare, un compus din bere numit xanthohumol luptă împotriva stresului oxidativ, responsabil de instalarea demenței (printre alți factori) și a degradării cognitive.

5. Scade colesterolul

Un studiu recent asupra acestui subiect a relevat că un consum moderat de bere poate crește așa-numitul colesterol bun sau HDL. Cu toate acestea, specialiștii îți recomandă să nu te lași dus de val și să nu depășești 1-2 pahare de bere zilnic. 6. Previne apariția pietrelor la rinichi Dacă te-ai confruntat vreodată cu această afecțiune știi cât de chinuitoare poate fi. Dacă nu, poate ar trebui să începi să consumi regulat un pahar de bere pe zi pentru a nu ajunge în această situație. Un astfel de consum, spun specialiștii, poate scădea riscul apariției pietrelor la rinichi cu până la 40%.

7. Luptă împotriva cancerului

De această dată cercetătorii din Germania au descoperit că substanța xanthohumol din bere – aceeași care ajută și la prevenirea demenței – poate bloca producerea excesivă de testosteron și reduce riscul apariției cancerului de prostată la bărbați. În afară de toate aceste beneficii, trebuie să ții cont de faptul că un consum exagerat de bere îți poate aduce o ”frumusețe” de burtă , așa-zisa burtă de bere. Pentru a evita acest lucru, nu ocoli sala de fitness și încearcă măcar câteva exerciții ușoare la bicicleta de fitness sau alte aparate pe care le preferi.