8 antrenamente pentru slabit și dezvoltarea musculaturii

8 antrenamente pentru slabit și dezvoltarea musculaturii

Sunt sigur că majoritatea dintre noi, bărbații, ne-am aflat în următoarea situație de mai multe ori: tocmai ce ne-am terminat programul la serviciu și ne îndreptăm grăbiți către sala de forță, pentru a nu pierde o nouă zi de antrenament. Dar, aproape de fiecare dată când ajungem acolo, este aglomerat, este multă gălăgie și, ca să putem lucra la un aparat sau cu niște greutăți, trebuie să așteptăm o groază până când cel/cei dinaintea noastră termină cu ele. Așadar, chiar merită să trecem prin asta de fiecare dată când vrem să ne antrenăm? Probabil că există unele momente în viața ta când ai dori să eviți nebunia din sala de forță, fără a pierde, totuși, beneficiile exercițiilor fizice executate acolo. Din fericire, se poate! Tot ce trebuie să faci este să urmezi antrenamentele pe care le voi prezenta în continuare.

Antrenament pentru un piept mare (de făcut chiar și în dormitor)

Toate exercițiile din cadrul acestui antrenament se fac într-un superset masiv. Se face pauză 3 minute, apoi se repetă. - flotări (10-15 repetări); - tracțiuni (în cadrul ușii, cât de multe posibile); - scândura (60 de secunde); - ramat "renegade row" (10 repetări) Exercițiile se repetă de 5 ori.

Antrenament de epuizare a întregului corp

Se execută mai întâi exercițiile marcate cu A, apoi cele cu B. Se face pauză, apoi se repetă seturile sau repetările recomandate. 1A. Fandări cu gantere; 1B. Flotări; 3 seturi de 8-12 repetări fiecare, 90 de secunde pauză între superseturi. 2A. Îndreptări românești cu ganterele; 2B. Abdomene cu ab roller-ul; 3 seturi, 6-8 repetări fiecare, 90 de secunde pauză între superseturi. 3A. Flexii cu ganterele; 3B. Împins cu gantera de la umeri; 3 seturi, 12-15 repetări fiecare, două minute pauză între superseturi.

Antrenament pentru picioare

1A. Genuflexiuni cu greutatea corpului; 1B. Podul de jos; Se fac atâtea seturi cât este nevoie, 100 de repetări în total pentru fiecare exercițiu, 60 de secunde pauză între seturi. 2A. Fandări inversate; 2B. Îndreptări românești cu ganterele; 4 seturi, 10 repetări, 90 de secunde pauză între seturi. 3. Genuflexiuni la perete Așează-te cu spatele la perete și fă o genuflexiune, până când genunchii tăi ajung să fie îndoiți la 90 de grade, iar tibiile sunt verticale pe sol. Menține poziția. Fă un set și rămâi în poziția de genuflexiune cât mai mult timp posibil.

Antrenament cardio

Toate exercițiile se fac într-un superset masiv, cu pauză două minute, după care se repetă de 5 ori. 1. Sărituri cu coarda (60 de secunde); 2. Flotări cu săritură (burpee) (10 repetări); 3. Flexii cu gantera combinate cu împins (15 repetări); 4. Mersul ursului (bear crawl) (60 de secunde)