Alege cele mai bune role pentru copilul tău

Alege cele mai bune role pentru copilul tău

Achiziționarea unei perechi de role pentru tine, este cât se poate de simplă: te hotărăști că vrei sa mergi pe role, te interesezi pe net timp de 10 minute, vezi o pereche care îți place, apoi faci comandă. Se poate să îți ia puțin mai mult până găsești exact culoarea pe care ți-o dorești, dar în orice caz, nu dureaza, cu totul, mai mult de o jumătate de oră.

Atunci când vrei să cumperi o pereche de role de copii, însă, situația se schimbă complet. Aici încep adevăratele dureri de cap. Permite-mi să îți detaliez:

1. În primul rând, vei observa că există mai multe tipuri de role, funcție de modul în care urmează să le utilizeze copilul tău:

  • Recreaționale sau fitness; aceste două tipuri de role de copii sunt asemănătoare și sunt perfecte pentru începători. Pot fi folosite atât înăuntru, cât și afară, prezintă rulmenți fini și roți moi.
  • Agresive. Sunt făcute pentru a depăși obstacolele întâlnite adesea în skate park-uri. Totodată, prezintă un canal între roți, care e folosit pentru a face grind-uri pe balustrade. Sunt realizate dintr-un plastic durabil, care să țină tuturor loviturilor la care este supus, iar roțile sunt mai late și mai dure.
  • Stil hokey. Sunt create pentru a ajunge din punctul a în punctul b foarte rapid. Acestea au o amprentă a roților mai îngustă, pentru a putea coti mai agil, iar roțile, în sine, sunt mai înalte, ceea ce ajută la atingerea unor viteze mari.
  • 2. În funcție de aptitudinile fiecăruia, vei observa că există role de copii pentru începători, intermediari și câteodată intermediar-avansați. Nu vei găsi prea multe role pentru avansați sau experți, pentru că pur și simplu nu prea sunt necesare, în cazul copiilor

    3. Un alt factor pe care trebuie să îl iei în considerare este modul de prindere. Ideal ar fi să alegi un sistem de închidere simplu, cu care copilul tău să se învețe repede și să nu necesite ajutor. Astfel, vei găsi:

    • Sistem BOA. Șireturile sunt prinse într-un cadran ca de ceas, iar pentru strângere, îl rotești către dreapta. Pentru a-l desface, îl rotești în direcția opusă. Este ușor de folosit și rapid de învățat.
    • Speedlace. Sigur sistemul acesta îți este cunoscut. Probabil în copilărie îi spuneai prindere clink/clank (eu așa îi ziceam). Înainte obișnuia să fie folosit atât la role, cât și la boots-ii de snowboard sau la clăparele de la skiuri.
    • Șireturi tradiționale. Singura problemă ai întâmpina-o daca încă nu știe copilul tău să facă o fundă.

    După cum spuneam, alegerea unor role copii nu este nicidecum atât de ușoară precum ai crede. Sunt multe variabile pe care trebuie să le iei în considerare. Însă, ținând cont că îl cunoști foarte bine pe cel mic, sunt convins că deja știi exact care dintre variantele de mai sus i se potrivește cel mai bine.