Avantajele deținerii unei biciclete de fitness

Avantajele deținerii unei biciclete de fitness

În urmă cu câtiva ani ai redescoperit că îți place să te plimbi cu bicicleta. Abia așteptai să treacă iarna și să ieși la pedalat. Dar surpriză: primăvara asta este mult mai răcoroasă și ploioasă față de ce erai tu obișnuit. Ce să faci? Dorul de a da o tură pe biclă nu trece așa, cu una cu două. Unde pui că ai mai luat și câteva kilograme în plus, de care sperai să scapi, acum, odată cu trecerea anotimpului geros.

Și cum stăteai tu în casă, privind nostalgic la ploaia de afară, ți-a venit o idee: de ce să pierzi atâtea luni de ciclism, când poți pedala pe toată durata anului, folosind una din variantele de biciclete de fitness disponibile pe net. Și uite așa au început întrebările – Este bine sau rău să îți cumperi așa ceva? Merită investiția? Vei găsi loc pentru ea în casă?

Îți voi prezenta în continuare avantajele deținerii unei biciclete de fitness:

  • În primul rând, așa cum am enunțat și mai sus, vei putea pedala în fiecare zi din an. Chiar dacă ninge, plouă, este Crăciun sau Revelion, cânt și se năzare ție, tu urci pe biclă.
  • Al doilea motiv ar fi că nu îți vei mai pierde condiția fizică între sezoanele de ciclism. Știi prea bine că în anii trecuți, închiderea sezonului te găsea cu un tonul bun, dar când revenea vremea bună, erai mai moale, mai pufos. Acest lucru nu se va întâmpla dacă vei avea o biclă statică.
  • Un alt avantaj al posedării unei biciclete de fitness ar fi acela că este mult mai safe. În afară de accidentările pe care le poți suferi când nu ești atent și dai cu genunchiul de ea, pedalarea pe bicicleta de fitness este mult mai sigură față de bicicletea obișnuită. Nu mai ești în trafic să riști să te atingă vreo mașină, nu te mai expuni noxelor tuturor hârburilor care circulă pe marile bulevarde ale orașelor și nu mai există ghinionul să îți fie furată atunci când o parchezi.
  • Sunt mai ieftine decât bicicletele clasice. Deși prețul de achizițe este asemănător, nu ai probleme cu cauciucurile, nu îți sare lanțul, nu dai în vreo groapă să îți strici roata. Plus că nu mai trebuie să investești bani în echipament de pedalat sau de protecție.
  • Iar ultimul argument ar fi că atunci când nu o folosești, o poți folosi pe post de cuier: toate hainele pe care le scoți din șifonier, vor ajunge fie pe șa, fie pe ghidon, în loc să stea pe jos.

Achiziția unei biciclete de fitness poate fi cel mai important pas spre o viață mai activă și spre un fizic pe care acum doar visezi să îl deții.