Bicicleta pliabilă, noua mea pasiune

Bicicleta pliabilă, noua mea pasiune

Ai început bine. Te dedici antrenamentului, mănânci numai omletă din albușuri de ou și piept de pui la grătar cu legume fierte. Încep să se vadă rezultatele, dar vrei mai mult. Vrei să te dedici unei vieți active, unui stil de viață sănătos. Simți că vrei să fii mai activ, dar ce să-i faci, mai trebuie să mergi și la birou și să fii productiv. Te-ai gândit vreodată să îmbini utilul cu plăcutul?

Bicicleta pliabilă, noua mea pasiune

Fix în punctul ăsta mă aflam și eu acum un an. Mergeam la sală, mă antrenam bine, dar începuse să se facă frumos afară și aveam nevoie și de mișcare în aer liber. Din păcate, timpul nu îmi permitea. Lucram într-o multinațională (mă pot lăuda că aveam propriul meu birou!!!) și în afară de muncă și sală nu mai aveam timp de mare lucru. Până când mi-a venit o idee. Mi-a părut trăsnită pe moment: am început să mă interesez despre biciclete pliabile. Nu am loc să depozitez o bicicletă clasică în casă, nu știu să merg pe role și, deși e frumos să te plimbi pe jos până la muncă, e mult mai distractiv să mergi pe bicicletă.

Crede-mă că până atunci nu mă urcasem pe așa ceva. Habar nu aveam dacă este greu sau ușor de învățat cum să mergi cu vreuna. Am vorbit cu o amică, ce avea o bicicletă pliabilă roz (bineînțeles că nu putea fi altă culoare) și am rugat-o să mi-o împrumute pentru câteva ore pe Bicli a ei. A fost de acord, iar a doua zi am ieșit în parc și am testat-o. Și ca să vezi, nu am căzut. Desigur că a râs tot Tineretului de mine și de bicicleta mea roz. Dar am observat că nu e deloc greu să mergi cu ea. După două ore deja îmi comandam una, albastră de data asta. De atunci, mi-am făcut drumul spre muncă mult mai plăcut.

Imaginează-ți cum ar fi ca fiecare zi să o începi cu o mică doză de adrenalină. Nu se compară cu o bicicletă clasică, cu care poți prinde viteze de 30-40 km/h, dar dacă găsești o pantă bună și nu îți e frică să îți rupi pantalonii în eventualitatea unei căzături, te distrezi de minune. Îți garantez că nu vei mai avea nevoie de cafeaua de dimineață pentru a te energiza.

Știu că probabil te gândești că vei arăta caraghios, că poate va râde lumea de tine (deși nu văd în jurul meu oameni care să mă critice, din contră, toată lumea îmi zâmbește când mă vede). Și ce?! Trebuie să te simți tu bine. Nici eu nu mai sunt foarte tânăr; mă apropii cu pași repezi spre frumoasa vârstă de 30 de ani, dar să mă vezi ce bine arăt în costum, pe o bicicletă pliabilă, dimineața în drum spre muncă.

Investiția nu este una mare. Nu îți trebuie vreun echipament special sau de protecție, ca la cea clasică (doar o cască de protecție). Poți găsi o mare varietate de biciclete pliabile, care nu sunt foarte scumpe. Tot ce îți trebuie este o mică doză de nebunie și o pantă bună spre muncă.