Bicicleta pliabilă – un mod diferit de a face naveta către muncă

Bicicleta pliabilă – un mod diferit de a face naveta către muncă

Hai să îți vorbesc despre un mijloc de transport mai puțin comun, dar care crește în utilizatori de la o zi la alta, în special în București și în orașele mari, aglomerate. Este vorba despre biciclete pliabile.

Inițial se poate să fii reticent, numai la auzul cuvântului pliabil. Te va duce automat cu gândul la acele biciclete mici, caraghioase, care nu sunt bune de nimic. Ei bine, la început, da, așa erau. Însă, cu timpul, acestea s-au perfecționat. Mare parte a producătorilor au lucrat la partea de design, unii chiar le-au și echipat cu un cadrul de aluminiu, gros și foarte rezistent.

Totodată, la început, primele modele de biciclete pliabile aveau doar o singură viteză și puteai merge pe ele doar la vale. Până și pe teren drept te chinuiai puțin. În ziua de astăzi s-au montat pe ele schimbătoare de viteză, care le fac mult mai prietenoase și mai ușor de utilizat.

Ești un corporatist care locuiește nu foarte departe de birou? În prezent, bicicletele pliabile încep să fie din ce în ce mai apreciate de genul acesta de persoane. Ei aleg o astfel de cale de deplasare, în primul rând pentru sănătate: este suficient că stau într-un cubicle 8 ore pe zi. Nu le trebuie ca și pe drumul înspre și dinspre muncă să fie blocați în interiorul unei mașini, fie ea personală sau RATB. Pedalarea este o cale foarte ușoară prin care oamenii se mențin în formă sau chiar mulți scapă de kilogramele în plus.

Un plus față de o bicicletă clasică ar fi acela că ocupă un loc foarte mic de depozitare. Chiar dacă stai la 4 și nu ai lift, nu va fi o problemă să îți iei bicicleta pliabilă în spinare și să urci cu ea până în apartament. Atunci când te plimbi pe ea și se strică vremea, poți foarte ușor să o pliezi și să cobori la metrou, continuându-ți deplasarea la adăpost de stropii de ploaie. Iar un alt plus, destul de important în țara noastră, nu riști să rămâi fără ea. Chiar dacă ție poate nu ți s-a întâmplat, sigur cunoști cel puțin o persoană căreia i s-a furat bicicleta, atunci când a lăsat-o parcată în fața casei, a biroului unde lucrează etc. Indiferent ce sistem antifurt au folosit. Bicicletele pliabile pot fi aduse foarte ușor cu tine, ocupând puțin spațiu.

Așadar, cu toate aceste beneficii, ce te oprește să îți cumpei o bicicletă pliabilă și să începi să pedalezi?