Biciclete eliptice vs biciclete de fitness

Biciclete eliptice vs biciclete de fitness

Atunci când ești pregătit să îți cumperi un aparat pe care să faci exerciții acasă, trebuie să te documentezi puțin. Este firesc și normal să dunoști exact care sunt avantajele și dezavantajele mașinăriei respective, pentru a știi către ce model să te îndrepți. Nu de alta, dar odată ce ai cumpărat-o, te vei antrena câțiva ani pe ea, motiv pentru care ar fi bine să optezi corect.

Astăzi am decis să îți prezint diferențele dintre biciclete eliptice și biciclete de fitness. Chiar dacă ele par în mare parte la fel și că lucrează aceleași zone ale corpului, vei vedea că diferențele dintre ele sunt destul de mari.

Arderea caloriilor

Modelele de biciclete eliptice, precum și variantele de biciclete de fitness oferă o ardere intensă a caloriilor, dacă le folosește la un ritm destul de ridicat. Pe site-ul Facultății de Medicină de la Harvard, un studiu arată că bicicleta de fitness duce la arderea mai multor calorii decât atunci când te antrenezi pe biciclete eliptice, în același interval de timp.

Astfel, o persoană care cântărește 75 kg va arde 335 de kcal pe biciclete eliptice și 391 pe cele de fitness.

Combaterea plictiselii în timpul antrenamentului

Este mult mai ușor să citești sau să te uiți la TV atunci când exersezi pe biciclete de fitness, deoarece mișcările sunt mai ușor de controlat, iar aparatul în sine face mai puțină gălăgie, notează Colegiul American de Medicină Sportivă. Întreținerea creierului în timpul antrenamentelor este esențială, pentru a nu risca să te plictisești.

Diferența de intensitate

Bicicletele de fitness sunt ideale pentru încălzirea dinaintea unui efort cardio susținut sau a unui program cu greutăți. Pedalează timp de 10 minute și vei avea corpul pregătit pentru astfel de rutine. Pe de altă parte, exersarea pe biciclete eliptice reprezintă un antrenament în sine, care implică atât partea superioară, cât și cea inferioară a organismului.

Spațiul pe care îl ai disponibil

Care poate reprezenta punctul cheie în alegerea aparatului ideal. Dacă ai mai puțin loc în casă, atunci o bicicletă de fitness este ideală, pentru că aceasta este mai compactă. În schimb, dacă dispui de suficient spațiu, atunci te poți axa către biciclete eliptice.

Acestea fiind spuse și exact cum a fost enunțat și la începutul articolului, alegerea aparatului de fitness trebuie făcută atent. În special pentru că achiziția nu va fi una ieftină, dar și din cauza faptului că dacă nu optezi pentru varianta cea bună, mașinăria respectivă va fi folosită doar atunci când vei șterge praful.