Biciclete pliabile full size

Biciclete pliabile full size

De câte ori nu ți s-a întâmplat să vrei să ieși la pedalat dar cum nu ai bicicletă, ai început să te uiți după modele care ți-ar plăcea. După ceva browsing pe net, simpla idee de a-ți căra bicicleta mtb de 15 kg în spinare de la etajul șase până la parter, te făcea să renunți. Chiar dacă ai lift, dimensiunile unei cursiere clar le-ar fi depășit pe cele ale ascensorului. Unde mai pui că la final de tură mai trebuie să o și urci înapoi, clar renunțai la toată ideea de bicicletă. Mai mult decât atât, nici spațiu de depozitare nu ai prea mult.

Dar cu toate acestea, parcă îți dorești de câțiva ani să ieși cu prietenii și să pedalați pe aleile parcurilor. Te-ai interesat și despre modelele de biciclete pliabile, însă forma lor te-a făcut imediat să te răzgândești. Arată ciudat și ești convins că vei părea destul de caraghios în șaua unui astfel de mijloc de transport. Ei bine, află că ai totuși o opțiune salvatoare.

Biciclete pliabile full size

Da, există și aceste variante de biciclete pliabile, care au exact aceleași dimensiuni și caracteristici ca cele ale unui model standard, dar care vin cu balamale pe top tube și pe downtube cu ajutorul cărora se pot rabata, astfel încât să ocupe ceva mai puțin spațiu de depozitare și să fie mai ușor de transportat.

Alte exemplare folosesc seat post-ul ca pe un punct pivotant, și odată ce scoți clema de protecție, partea din spate se va strânge spre cea din față, rotindu-se în jurul acestui ax.

În ambele cazuri, roțile vor ajunge paralel una față de cealaltă, permițându-i utilizatorului o depozitare într-un spațiu mult redus, comparativ cu bicicletele clasice. În același timp, când vine vorba de transportat, aceste modele de biciclete pliabile, cu toate că vor cântări asemănător cu cele standard, vor putea fi introduse în lift fără niciun fel de problemă. Chiar dacă blocul tău nu dispune de ascensor, sunt ceva mai simplu de cărat în spate, datorită faptului că sunt mai compacte și se comportă asemănător unei greutăți de fitness, atunci când sunt transportate.

Așadar, cu toate că se poate ca până acum mereu când te gândeai la biciclete pliabile să vezi acele modele înguste, cu un singur tub central, în șaua cărora îți părea că ai arăta caraghios, vei știi pe viitor că există și exemplare care se prezintă ca modelele standard. Deci nu mai căuta scuze și ieși la pedalat!