Bicicletele de copii - amintiri frumoase

Bicicletele de copii - amintiri frumoase

Într-o după-amiază plăcută de vineri, după o săptămână istovitoare de muncă, te-ai hotărât să ieși puțin la plimbare prin parcurile din București. Ai fost întâi prin Tineretului, apoi cărările te-au purtat prin Parcul Copiilor. Iar trăirile pe care le-ai avut acolo încă îți pun un zâmbet pe față, la doi ani distanță de la acea seară.  

Cum te plimbai tu liniștit pe aleile parcului, ai văzut un băiețel de vreo cinci anișori, pe o bicicletă de copii. Nimic deosebit aici, dar ce te-a impresionat a fost tatăl celui mic, ce era în spatele său. Acesta încerca să îi explice cum trebuie să stea în șa, cum să pedaleze și, cel mai important, cum să își țină echilibrul.

Ai rămas acolo blocat, timp de câteva zeci de minute, cu un zâmbet larg pe față, uitându-te la tentativele eșuate a celui mic de a pedala. De fiecare dată când se dezechilibra, tatăl îl ridica de jos și îl încuraja. Ori de câte ori cădea, era imediat îmbărbătat și pus din nou pe șa. Entuziasmul părintelui era mereu același, cu toate că eșecurile în tentativele celui mic de a merge pe bicicleta de copii erau evidente. Probabil că tocmai datorită acelei încrederi pe care adultul i-o insufla, într-un final cel mic a reușit să se țină preț de câțiva zeci de metri în șa și să pedaleze.

Bucuria pe care ai văzut-o pe chipul tatălui era incredibilă. Fericire pură. Și, inevitabil, te-a făcut să îți amintești de primele tale tentative în a merge pe biciclete de copii. Cum bătrânul tău, pe atunci mult mai tânăr, stătea răbdător în spatele tău și te încuraja. Cum niciodată, indiferent de câte ori i-ai spus „Nu pot”, nu a renunțat să te laude, să îți spună „Uite, ai mers mai mult ca data trecută”, și să te urce înapoi în șa. Iar veselia trăită de el atunci când nu ai căzut după câțiva metri nu a fost cu nimic mai prejos ca a celui pe care îl urmăreai în parc. Te-a luat în brațe, te-a strâns tare și te-a sărutat pe frunte.

Ai plecat de acolo incredibil de bine dispus. Nu îți puteai imagina că o plimbare în parc, ce întâmplător te-a dus prin zona copiilor și o bicicletă de copii, te poate face să te simți atât de bine și îți poate stârni atât de multe amintiri pe care, până atunci, le credeai uitate.