Cadoul perfect pentru nepoțelul tău preferat

Cadoul perfect pentru nepoțelul tău preferat

Nepoțelul tău tocmai a împlinit doi ani și, cum vrei să pari unchiul cool, te-ai gândit să îi faci cadou o tricicletă de copii. Ți-ai imaginat că este un lucru ușor, că poți intra pur și simplu pe un magazin online și că în cinci minute comanda va fi deja plasată. Dar ai fost surprins de multitudinea modelelor, culorilor și chiar a formelor.

Ai crede că tricicleta de copii este ceva ce poate fi ales întâmplător, însă ai nevoie de câteva informații înainte de a le cumpăra. Hai să îți prezint lucrurile de care ar fi bine să ții cont:

  • În primul rând, tricicletele sunt niște jucării interesante, care sunt ideale chiar și pentru copiii care abia au învățat să meargă. Cu ajutorul lor, aceștia pot exersa cum să pedaleze, să ghideze și să își țină echilibrul în șa.
  • Nu te zgârci! Fii sigur că alegi o tricicletă care să fie perfectă pentru dimensiunile copilului. Da, știu că, deși îți iubești nepoțelul, nu ești chiar atât de darnic încât să cumperi una nouă la fiecare an, când cea veche îi rămâne mică. Sunt sigur că ai prefera să achiziționezi din start una mai mare, care să îi fie bună pentru o perioadă mai îndelungată. Dar aceasta ar fi o greșeală, pentru că dacă nu este pe mărimea celui mic, tricicleta mai rău îi va face. Poziția în șa nu va fi naturală, pedalarea va fi greoaie, iar copilul va trebui constant să se reașeze în scaun, astfel încât să stea confortabil.
  • Nu te zgârci, partea a doua! Fii sigur că alegi din triciclete copii cea care este realizată din materiale durabile, cum ar fi oțel sau, mai nou, lemn. Chiar dacă sunt mai ieftine cele din plastic, cel mai probabil se vor strica mai repede. Totodată, ar fi bine să verifici pe cutie greutatea și înălțimea maximă a utilizatorului și să vezi dacă nepoțelul tău se încadrează pentru modelul respectiv.
  • Fii atent la caracteristicile adiționale. Spre exemplu, unele triciclete de copii necesită să fie împinse de un adult. Fii sigur că fratele tău ar fi de acord să facă asta. Dacă nu, se poate să regrete alegerea ta, la fiecare plimbare a celui mic și sunt șanse să ajungă să te urască. De preferat, însă, ar fi să optezi pentru un model care să poată fi controlat în întregime de copil. În acest caz, nu trebuie decât dus într-o zonă ferită de mașini, iar micuțul va pedala în liniște, în vreme ce tatăl său poate savura o bere, pe o bancă, la umbră.
  • În ultimul rând, culoarea. Deși credeai că acest aspect este cel mai important, iată că este pe ultimul loc în sfaturile de care ar fi bine să ții cont atunci când achiziționezi o tricicletă. Nu te contrazic, și culoarea este importantă, dar sunt unele lucruri, ca cele de care am vorbit mai devreme, pe care trebuie să le ai în vedere, înainte de partea estetică.