Cam care ar fi echipamentul ideal pentru tenisul de masă?

Cam care ar fi echipamentul ideal pentru tenisul de masă?

Dacă ai pune întrebarea asta unui pasionat al acestui sport, pe care îl vezi într-un club cu mese de tenis, răspunsul ar fi simplu: bani, dar nu mulți. Suficienți pentru a închiria o paletă și pentru a cumpăra vreo două-trei beri. Peste tot vezi astfel de ”sportivi”. Îmbrăcați în blugi și în cămașă, veniți după o seară în oraș să facă puțină mișcare. Nu este nimic rău în asta. Chiar este foarte bine și benefic, atâta timp cât persoanele respective nu sunt într-o stare avansată de ebrietate, fapt care poate duce la accidentări.  

 Desigur, situația se schimbă atunci când discuți cu un profesionist. Îți voi enumăra în continuare, de ce ai nevoie pentru a ajunge și tu unul:

1. În primul rând, încălțămintea este dedicată tenisului de masă: încălțămintea sport este ușoară și flexibilă. Prețul lor, însă, este destul de piperat, motiv pentru care, pentru început, ar fi bine să începi cu adidași clasici de sport.

2. Hainele sunt reprezentate în general dintr-un short și un tricou sport.

3. Mingi, care sunt catalogate cu stele, de la 0 la 3:

  • Cele cu 0 și 1 stele sunt ieftine și sunt ideale pentru antrenament, dar sunt mingile de calitatea cea mai slabă;
  • Cele de 2 stele sunt mai bune calitativ, dar tot nu sunt suficient de performante, pentru a le folosi în competițiile oficiale. În realitate, acest tip de mingi nici nu prea sunt folosite;
  • Mingile de 3 stele sunt folosite la competiții și sunt de cea mai bună calitate. Sunt perfect rotunde și echilibrate. Problema este că sunt mult mai scumpe decât cele de o stea și, din păcate, se sparg la fel de repede. Nu te obosi să începi direct cu mingi de 3 stele. Diferențele, cel puțin la început, sunt imperceptibile, dar măcar nu vei plânge atunci când calci pe una care cade de pe masa de tenis.

4. Paletele sunt și ele destul de diferite. Pentru început, poți achiziționa o paletă preasamblată, nu foarte sumpă, cu care să începi să joci. Pe parcurs, însă, vei vedea că efectul nu este de fiecare dată cel dorit și vei vrea o îmbunătățire. Astfel, pentru a fi un adevărat campion al mesei de tenis, va trebui să îți personalizezi paleta, cumpărându-ți separat lama și cauciucurile dorite, funcție de stilul tău de joc. Atunci vei avea de ales între:

  • Defence minus
  • Defence
  • Defence plus
  • Allround minus
  • Allround
  • Minus offence
  • Offence

Dar până acolo mai ai puțin, însă. Cel mai bun început, pentru a deveni și tu un profesionist, ar fi să te uiți după mese de tenis, să îți cumperi una și să te antrenezi continuu. Rezultatele se vor vedea cu siguranță.