Ce este bine de știut despre trotinetele de adulți?
În ultima vreme te tot întrebi ce alt mijloc de transport să înveți cum se folosește. Pe biciclete ești deja maestru, pe role reușești să faci toate schemele care îți vin în cap sau pe care le vezi pe internet, dar parcă nu mai simți acel nod în gât pe care îl aveai în momentul în care încercai ceva nou și îți este dor de acel sentiment.
Soluția ți-a venit recent, când în ale tale plimbări pe aleile parcului ai văzut doi tineri pe trotinete copii. Până la urmă, tu de ce nu ai încerca asa ceva? Știai de existența modelelor pentru adulți, însă până în momentul acela, nu te închipuiai cârmind vreunul din ele.
Ce este bine de știut despre trotinetele de adulți?
Suprafața pe care te dai este foarte importantă
Astfel, în condiții ideale, te vei plimba pe asfalt, care este drept și uscat, exact ca tinerii le care i-ai văzut pe ale lor trotinete copii, pe aleile parcurilor. Este evident că pe traseu vei mai întâlni obstacole, bălți, crăpături etc. Ar fi bine să încerci să le eviți cât poți de mult, pentru că orice îți face roata din față să se oprească, creează un real pericol de accidentare.
Ai grijă la viteză
Chiar dacă în mod cert, primul lucru pe care vrei să îl faci va fi acela de a găsi cea mai agresivă pantă și să te duci la vale pe ea, trebuie să fii foarte atent la viteza de rulare, în special la început. De câte ori nu ai văzut prichindei căzând de pe trotinete copii, prin skate park? Lucrul acesta se întâmplă de cele mai multe ori din cauză că nu au grijă cu ce viteza rulează. Cu timpul, odată ce vei reuși să controlezi perfect scooter-ul, vei putea încerca pante din ce în ce mai agresive.
Mare atenție la postura pe care o ai
Un lucru pe care mulți îl ignoră este felul în care stau pe trotinetă, fapt care se soldează cel mai adesea cu căzături și lovituri. Atunci când te plimbi, este bine să ții ambele picioare pe deck, astfel încât greutatea să se distribuie uniform (în momentul în care nu îți faci vânt). Totodată, poziția picioarelor trebuie sa nu fie prea în față, pentru că riști să fii aruncat dacă dai de o denivelare, și nici prea în spate, întrucât nu vei acumula suficientă viteză.
Poartă mereu o cască de protecție
Exact la fel cum faci când ieși cu bicicleta și cum ii vezi pe cei mici de pe ale lor trotinete copii, este indicat ca de fiecare dată când ieși la plimbare să îți pui casca pe cap. Nu știi niciodată când dai de un ghinion și cazi, lovindu-te la cap, fapt care se poate solda cu accidentări grave.
Așadar, acum că ai aceste informații, fugi și cumpără-ți o trotinetă și ieși la plimbare, cat încă mai e vreme frumoasă afară.
0 Comentarii
Adaugă comentariu
Articole Similare
Avantajele înotului
Diferența dintre jogging și alergare
Avantajele mersului pe bicicletă