Ce trebuie să știi despre primele ore de antrenament
În fiecare an ne propunem o listă de lucruri pe care vrem să le îmbunătățim sau chiar sa le schimbăm. Dacă te-ai decis că primul pas pe care vrei să-l faci în acest sens este să începi să frecventezi sala de sport, iată câteva sfaturi de urmat:
- alege o sală de sport care să fie în apropierea locuinței sau a locului de muncă, evitând astfel pierderea de timp în trafic;
- optează pentru un abonament lunar, psihicul te va motiva să consumi toate orele plătite;
- programează-ți de la începutul săptămânii zilele în care mergi la sală, încearcă să îţi adaptezi planurile după programul deja stabilit pentru sală.
Fie că eşti pentru prima dată la sală sau a trecut o perioadă mai lungă, este bine să optezi pentru un antrenament mai uşor pentru început, evită să alegi un antrenament cu intensitate ridicată. O variantă este cursul de aerobic, poţi alege dintr-o gamă variată în funcţie de nivelul de intensitate dorit. Iată câteva opţiuni pentru primele luni de sală:
Pilates
Este un tip de antrenament lent de tip streching în care fiecare mișcare este controlată. Se pune accent pe tonifierea şi întărirea tuturor mușchilor. După câteva săptămâni poţi creşte intensitatea antrenamentului alegând câteva tipuri de greutati fitness precum gantere sau greutăți pentru încheieturi.
Step
De intensitate medie, antrenamentul presupune mișcări asemănătoare urcatului pe scări. Cu ajutorul stepper-ului îţi dezvolţi masa musculară şi întărești articulațiile.
Tae-Bo
Coregrafia din cadrul antrenamentului îmbină elemente din artele marţiale cu lovituri de box. Este un exercițiu cardiovascular de intensitate ridicată prin care se lucrează toate grupele musculare. După câteva luni în care ţi-ai dezvoltat condiţia fizică poţi opta pentru cursuri de aerobic ce implică exerciţii cu greutăţi fitness. Acest tip de aerobic este tot mai des întâlnit datorită rezultatelor rapide pe care le poţi obţine faţă de un curs simplu. Tipurile de greutăți fitness pe care le poţi întâlni în sălile de sport sunt:
- Gantere. Ajută la tonifierea şi remodelarea braţelor, totodată îţi dezvolta muşchi spatelui şi a umerilor, astfel vei avea o poziţie corectă a corpului;
- Greutăţi încheieturi. Atât cele pentru mâini cât şi cele pentru picioare vor creşte forţa musculară şi ajută la întărirea sistemului osos;
- Kettlebell. Este ideal pentru mușchii abdominali, subțiază brațele şi ajută la reducerea durerilor de spate.
Sperăm că recomandările ţi-au fost de folos şi nu uita, un corp sănătos înseamnă dedicare!
0 Comentarii
Adaugă comentariu
Articole Similare
10 minute de antrenament intens pentru abdomen
Antrenamentul german pentru volum (metoda celor 10 seturi)
Tehnica HIT - High Intensity Training Routine