Cele mai enervante 8 lucruri care te distrag în sala de fitness

Cele mai enervante 8 lucruri care te distrag în sala de fitness

Atunci când mergi la sala de fitness este de la sine înțeles că o faci pentru a obține niște rezultate, indiferent că e vorba de slăbit sau de creșterea masei musculare. În afară de un program de antrenament bine gândit, concentrarea e pe primul loc în ceea ce privește obținerea unor rezultate satisfăcătoare. Cu toate acestea, nu de puține ori se întâmplă să fim distrași chiar în momentul în care ne vedem liniștiți de executarea unor tracțiuni sau genuflexiuni. Fie că este vorba de un coleg de antrenament mult prea vorbăreț, fie de un zgomot sau un echipament nepotrivit, aceste lucruri ne pot afecta serios concentrarea și întârzia obținerea rezultatelor dorite. Pentru a evita ca aceste lucruri să se întâmple mult prea des, iată care ar fi cele mai enervante 8 lucruri care te distrag în sala de fitness și ce poți face pe viitor pentru a le ține la distanță.

1. Muzica ta este jalnică

De câte ori nu ți s-a întâmplat să pierzi minute bune înainte de a face niște exerciții cardio cu ajutorul unei biciclete fitness, de exemplu? Și asta doar pentru că în tot playlist-ul tău de pe smartphone ori mp3 player nu ai reușit să găsești nici măcar o piesă care să te motiveze.

Soluție: Updatează-ți playlist-ul

Pregătește muzica înainte să mergi la sală. Acordă câteva minute pe zi pentru a-ți actualiza lista de melodii. Șterge-le pe cele vechi și caută unele noi, antrenante. Astfel, înainte de un exercițiu mai intens vei găsi mult mai ușor un cântec antrenant.

2. Mirosuri suspecte

Imaginează-ți că ești pe bandă, concentrat asupra a ceea ce ai de făcut și dintr-o dată te lovește un miros dubios, mai-mai să te dărâme din picioare. Cu siguranță de acum înainte nu vei mai putea fi atent decât la persoana care generează haosul olfactiv :).

Soluție: Schimbă locul

Știu, nu pare corect, dar asta e. Dacă vrei să-ți continui antrenamentul fără să fii distras, atunci mută-te în altă parte. Dacă nu ai o altă bandă disponibilă, atunci alege o bicicletă sau un stepper.

3. Prea multe cabluri

Că tot vorbeam de muzică mai la început, ce spui de următorul scenariu? Ești pe punctul de a executa niște flexii cu bara și chiar în momentul în care ești mai motivat, te trezești cu căștile smulse din urechi. Pui bara jos, reinstalezi căblăraia și o iei de la capăt. După câteva minute, se întâmplă iar... Exercițiile, și din păcate tot antrenamentul tău, sunt compromise.

Soluție: Ține pasul cu tehnologia

Investește într-o pereche de căști wireless. Chiar dacă ți se pare că sunt cam costisitoare, gândește-te cum e să plătești abonamentul la sală degeaba. Pentru că dacă ești distras atunci când te antrenezi, rezultatele vor întârzia să apară.

4. Aglomerația

Puține lucruri sunt mai enervante decât o sală de fitness ticsită de lume. Să trebuiască să îți schimbi planul de antrenament pentru că aparatul care îți trebuie nu este disponibil, ar trebui să constituie infracțiune! Glumesc, evident, dar știi despre ce vorbesc!

Soluție: Schimbă programul

Nu cel de antrenament. Am stabilit deja că este enervant. Identifică orele de vârf la care sala este plină de oameni și încearcă să le eviți.

5. Telefonul mobil

Nelipsitul telefon îți poate transforma ușor antrenamentul de 30 de minute în unul de o oră sau chiar mai mult, dacă te potrivești să răspunzi fiecărui apel. Sau, mai rău, dacă te fură peisajul de pe Facebook.

Soluție: Rezistă tentației

Dacă nu te poți lipsi de telefon, atunci încearcă măcar să răspunzi doar apelurilor foarte importante. Dacă e ceva ce suportă amânare, ignoră! În ceea ce privește rețelele de socializare, cu siguranță nu vei pierde prea multe dacă vei amâna verificarea notificărilor pentru după antrenament.

6. Holbatul

Da, sună urât! Dar și mai urât decât cuvântul este acțiunea în sine. Sigur, nu e nicio problemă să arunci o privire către tipa super hot de pe bandă, dar dacă o faci prea mult sau prea insistent, deja devine o problemă. Nu numai că e urât și înspăimântător, dar îți pierzi și degeaba timpul la sală. Antrenamentele tale vor avea rezultate aproape zero.

Soluție: Vezi-ți de treaba ta!

Ai venit la sala pentru a te antrena, nu pentru a face ochi dulci fetelor. Concentrează-te asupra rezultatelor. Dacă vei munci suficient, se vor uita fetele după tine! ;)

7. Discuțiile prelungite

Știi cum se întâmplă de obicei. Te întâlnești cu un amic și de la un salut scurt ajungi să discuți despre ce cluburi ați mai frecventat și ce cuceriri ați mai avut. Dar și mai neplăcut de atât este să te țină cineva de vorbă, fără ca tu măcar să ai ocazia să deschizi gura.

Soluție: Pune punct discuției

Chiar dacă poate ți se pare nepoliticos, ai venit la sală să te antrenezi, nu să stai la taclale, așa că e de înțeles. Spune clar că nu mai poți vorbi pentru că trebuie să te apuci de treabă. Poate așa îl vei motiva și pe vorbăreț.

8. Echipamentul nepotrivit

Atunci când vine vorba de echipamentul pentru sală, nu e cazul să fii zgârcit. Evită să porți tricouri sau pantaloni prea vechi sau care nu îți mai vin așa bine. Altfel, în loc să te concentrezi asupra exercițiilor nu vei face altceva decât să te gândești cât de mult urăști tricoul de pe tine.

Soluție: Uită-te în oglindă

Înainte de a pleca de acasă, sau chiar și cu câteva zile înainte, nu ar strica să probezi câteva din variantele de echipament de care dispui. Dacă niciuna nu te mulțumește, atunci poate e cazul să mergi la cumpărături. Acestea au fost doar cele mai frecvente 8 lucruri care te distrag în sala de fitness. Dacă tu însă mai știi că sunt și altele, ai grijă să le înlături. Dacă îți pierzi concentrarea în timpul antrenamentului nu riști doar să nu obții rezultatele dorite, ci și să te accidentezi.