Cele mai frumoase trasee pentru biciclete de munte din România

Cele mai frumoase trasee pentru biciclete de munte din România

Țara noastră se poate mândri cu multe de peisaje minunate și trasee pe care poți să le parcurgi indiferent de anotimp. Dar dacă vrei să descoperi frumusețile țării noastre pe două roți, atunci îți voi propune câteva trasee de biciclete de munte. Acestea te vor purta prin cele mai neașteptate și captivante colțuri ale României. Acolo te vei putea delecta cu panorame incredibile, care îți vor face aventura superbă.

Stâna de Vale

Stâna de Vale, care este una dintre cele mai frumoase stațiuni din Apuseni. Totodată, este locul ideal din care să pornești cu bicicleta de munte spre principalele atracții turistice din zonă. De departe cel mai frumos este cel în care începi din Stâna de Vale și ajungi pe Vârful Poieni. Traseul montan are cam 7 km, poate să durează în jur de două ore și este marcat cu dungă roșie. Vei urma un drum forestier, și deși traseul este dificil, te asigur că efortul va merita atunci când vei ajunge în vârf. Situat la peste 1.600 m altitudine, te vei putea delecta cu unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din Munții Apuseni.

Traseul Sighișoara – Malancrav

Situat într-una dintre cele mai spectaculoase arii din România, în Transilvania, traseul Sighișoara – Malancrav traversează platoul Breite. Acesta este marcat cu linie roșie și albastră și trece printre păduri de stejari. În localitatea Criș, vei putea vizita Castelul Bethlen. Finalul, localitatea Malancrav, reprezintă un sat izolat, unde timpul parcă s-ar fi oprit în loc. Acest sat este unul dintre cele care au atras atenția prințului Charles și care, prin fondurile primite de la asociația sa, a fost reamenajat.

Traseul de pe Valea Bistriței

Deși acest traseu poate fi făcut și din mașină, de pe bicicleta de munte totul se vede altfel. Drumul urmează cursul râului Bistrița. Pornești din localitatea Cârlibaba, spre Vatra Dornei, Broșteni și Pietroasa. Acesta este la granița dintre județele Suceava și Neamț. Traseul se întinde pe aproximativ 100 de km și vei da de porțiuni asfaltate, drum de pământ, dar și drum pietruit. În timpul călătoriei vei putea admira rezervația geologică Piatra Ţibăului, iar panoramele de pe Cheile Zugrenilor te vor lăsa cu gura deschisă.

Ținând cont că țara noastră este superbă și că sunt multe trasee frumoase pe care le poți face pe biciclete de munte, voi continua enumerarea lor într-un alt articol, după ce voi apuca să le testez și eu.

Va urma...