Cele mai nepotrivite exerciții pentru culturism
Atunci când vine vorba de antrenamentele de culturism, este bine de știut că anumite exerciții nu sunt cele mai potrivite pentru a fi executate cu greutăți mari. Cu siguranță, fiecare persoană care își dorește un fizic de invidiat și o masă musculară pe măsură, a lucrat, la un moment dat, cu greutăți fitness foarte mari, indiferent de exercițiul executat. Însă este important de știut că anumite mișcări nu sunt potrivite cu acest tip de antrenament și o necunoaștere a acestora poate conduce la accidentări serioase. Pentru a evita o situație neplăcută, este esențial să te informezi cu privire la ceea ce vrei să faci în sala de forță și să apelezi la ajutorul unui profesionist atunci când nu ești sigur dacă faci ceea ce trebuie. Pentru început, iată care sunt cele mai nepotrivite exerciții pentru culturism, exerciții ce nu trebuie executate cu greutăți foarte mari:
1. Fluturări cu gantere din culcat
Prea mulți practicanți de fitness ori culturism înțeleg și practică în mod incorect acest exercițiu, alegând să îl execute cu greutăți prea solicitante. În acest fel, aceștia se concentrează mai mult pe echilibrarea ganterelor și mult prea puțin asupra mușchilor. Mai mult, este evident că o greutate mare va face ca brațele să coboare mult prea mult către sol, ceea ce face execuția mișcării mult prea inconfortabilă, dificilă și riscantă pentru articulații. Pentru a obține cele mai bune rezultate de pe urma acestui exercițiu, cel mai bun sfat este să se opteze pentru greutăți mai mici, în așa fel încât mișcarea să poate fi executată corect și în siguranță.
2. Ridicări din umeri cu rotire
Acest tip de exercițiu pune mare presiune pe articulația umerilor ținând cont de faptul că în afară de greutatea importantă pe care trebuie să o suporte, acestea trebuie să facă față și mișcării de rotire. O variantă mult mai sigură și mai eficace sunt ridicările de umeri simple (mișcare sus-jos, fără rotire) executate cu greutățile potrivite, în funcție de condiția fizică a fiecăruia.
3. Împins la piept de pe mingea de fitness
Orice antrenament serios de culturism nu va conține niciodată (sau nu ar trebui să conțină) un astfel de exercițiu. În afară de faptul că nu dă rezultate uimitoare, acesta este și foarte periculos, fiind nevoit să lucrezi cu greutăți mari pe o suprafață instabilă. Este util de știut că acest tip de exercițiu a fost conceput pentru mișcări mult mai ușoare și în niciun caz pentru antrenamentele de culturism. Împinsul la piept de pe o suprafață stabilă reprezintă o alegere mult mai înțeleaptă!
4. Împins cu bara de la ceafă
Chiar dacă rezultatele acestui exercițiu în ceea ce privește dezvoltarea mușchilor umerilor nu pot fi contestate, riscul pe care îl presupune executarea acestuia cu o greutate prea mare depășește orice beneficiu. Așadar, chiar dacă antrenamentul tău include o astfel de mișcare, cel mai bine ar fi să optezi pentru o greutate mult mai mică decât ai putea totuși să ridici. O accidentare la nivelul articulației umerilor te poate încetini serios în demersul tău de a construi masă musculară!
5. Tracțiuni la bara fixă cu balans
Deși nu este un exercițiu tradițional în domeniul despre care vorbim, această mișcare a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, însă fără nicio bază evidentă, ceea ce îl face chiar unul dintre cele mai nepotrivite exerciții pentru culturism. Acest exercițiu se execută aproximativ la fel ca și tracțiunile obișnuite la bară, însă cu aducerea bazinului în față și apoi în spate, creându-se astfel un balans greu de suportat pentru articulația umerilor. Dacă mai adaugi și o greutate, riscul de accidentare crește considerabil.
6. Flotări între bănci pentru triceps
Flotările la paralele pentru triceps, executate și cu o greutate adițională, au ajutat o mulțime de culturiști în atingerea rezultatelor dorite, însă versiunea între bănci a acestui exercițiu, deși foarte cunoscută și apreciată, nu este tocmai indicată. Mișcarea presupune o rotație și o extensie puternică a umerilor, o rețetă potrivită pentru accidentări. Evident, cu cât se adaugă o greutate mai mare, cu cât riscul de accidentări crește. Dacă nu vrei totuși să renunți la acest exercițiu, încearcă măcar să îl execuți cât de rar poți și cu greutăți mai mici. Exercițiile cu greutăți sunt cheia pentru un corp puternic, cu o masă musculară pe măsură, însă pentru a evita accidentările trebuie să știi care sunt cele mai nepotrivite exerciții pentru culturism și cum le poți adapta pentru a le executa în siguranță.
0 Comentarii
Adaugă comentariu
Articole Similare
10 minute de antrenament intens pentru abdomen
Antrenamentul german pentru volum (metoda celor 10 seturi)
Tehnica HIT - High Intensity Training Routine