Clasificarea unui skateboard, în funcție de experiența utilizatorului
Ești în căutarea cadoului perfect pentru fratele tău mai mic și nu știi exact după ce să te uiți. Ideea de a-i cumpăra un skateboard o ai de mult timp, problema este că, nefiind un cunoscător al domeniului, habar nu ai după ce model să te uiți. Ei bine, îți vom veni în ajutor.
Pe site-ul nostru, acum câteva săptămâni a fost postat un articol despre tipologia unui skateboard. Deci primul pas îl poți face acolo. Interesează-te cam ce tip de placă îi place, uită-te la o poză de pe pagina sa de socializare și compară cu ce găsești în articol și vei putea să îți dai seama cam care tip de skateboard este cel pe care se dă.
Apoi va trebui să alegi o variantă în funcție de nivelul lui de experiență. Din nefericire pentru tine, acest aspect este unul extrem de important, așa că va fi necesar să îți dai seama cam cât de bine se pricepe. Ca o generalizare, există trei categorii de utilizatori: începători, intermediari și experți. Pe lângă acestea trei, mai există și nivelul profesionist, dar cum la noi în țară îi numeri pe degete pe cei care fac meserie din așa ceva, nu cred că fix fratele tău este unul dintre ei.
Nivelul începător
Un skateboard dedicat acestui grad de cunoștințe va fi întrebuințat de persoanele care abia au început să afle ce este o placă și cum să își țină echilibrul pe ea. Motiv pentru care comformația plăcii va fi simplă, stabilă, iar materialul din care aceasta va fi realizată va fi unul rezistent, dar ușor flexibil. Va avea un număr de patru roți cu rulmenți, plasate ceva mai spre exterior față de axe.
Nivelul intermediar
Acest skateboard este folosit de către cei care deja știu să își țină bine echilibrul în mișcare și care pot chiar să execute ceva mișcări tehnice, fie că vorbim despre ollie (sărituri peste obstacole) sau alunecarea pe rampe. Deja aici vei observa plăci cu design ergonomic, cu marginile curbate în sus.
Nivelul expert
Placa unui skateboard folosit de un utilizator expert este cel mai tare solicitată, pentru că persoana care se dă pe ea știe deja mare parte a trucurilor existente și încearcă încontinuu să le execute. Mișcările sunt unele complexe, săriturile la fel, astfel că plăcile, roțile și rulmenții vor fi piese rezistente și costisitoare. Spre exemplu, pentru realizarea unei plăci se vor folosi mai multe straturi succesive de fibră lemnoasă, scopul final fiind oferirea unei rezistențe sporite.
Mare parte a celor care ajung la acest nivel preferă să își cumpere piesele separat și să le monteze singuri, făcându-și astfel propriul skateboard.
Așadar, îți cam trebuie destul de multe informații în legătură cu stilul și în special cu gradul de cunoaștere al fratelui tău, în domeniul skateboard-urilor. Tot cea mai bună idee de cadou rămâne clasicul tricou sau pereche de sneakers.
0 Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea adăunga un comentariu!
Articole Similare
Avantajele înotului
Diferența dintre jogging și alergare
Avantajele mersului pe bicicletă