Cu bicicleta la serviciu - merită sau nu?

Cu bicicleta la serviciu - merită sau nu?

La fiecare sfârșit de an începem să ne facem o serie de planuri pentru anul viitor. Printre acestea se numără de fiecare dată o eficientizare a cheltuielilor, mai multă activitate fizică sau pierderea unui anumit număr de kilograme. Dar cum să facem toate acestea când avem un program extrem de încărcat? Din fericire există o soluție care poate rezolva toate cele trei probleme dintr-o dată. Alegând să mergem cu bicicleta la serviciu putem îmbina utilul cu plăcutul și să ne transformăm rutina zilnică radical. Producătorii de biciclete vin în fiecare an cu noi idei și funcții pentru a ne convinge de alegerea făcută. Astfel, putem alege biciclete pliabile pe care le putem lua în mijloacele de transport în comun sau biciclete care au un suport special pentru cei mici. Variante există pentru orice fel de nevoi am avea. Tot ceea ce ne trebuie este determinarea de a face o schimbare. Mersul cu bicicleta la serviciu, la fel ca multe alte activități, are o serie de avantaje și dezavantaje. Părerile sunt împărțite de fiecare dată și mai mult ca sigur nu vom găsi o părere unanimă în acest sens. Așadar, pentru a-i ajuta pe cei nehotărâți încă, iată care ar fi argumentele pro și contra.

Cât de avantajos este mersul cu bicicleta la serviciu?

1. Este mai ieftin decât mersul cu mașina

În momentul în care alegem să mergem cu bicicleta la serviciu, singura investiție pe care o facem este cumpărarea bicicletei. Costul acesteia este incomparabil mai mic decât cel al unui autoturism. În plus, mersul zilnic cu mașina la serviciu implică și costurile cu combustibilul. În cazul bicicletei, acest cost dispare. De asemenea, pe termen lung, costurile pentru întreținerea unei mașini sunt mult mai mari decât cele pentru o bicicletă.

2. Exerciții fizice pe două roți

În momentul în care alegi să mergi cu bicicleta la serviciu devii inevitabil un fan al sportului. De data aceasta nu va mai fi nevoie îți petreci o parte din timpul liber la sală. Folosind zilnic bicicleta pentru a ajunge la serviciu vei obține o condiție fizică de invidiat. Specialiștii spun de asemenea că această rutină zilnică este extrem de benefică pentru sistemul cardiovascular.

3. Spune adio traficului

Acum ai posibilitatea să vezi cum arată o dimineață dincolo de traficul enervant. Astfel vei economisi foarte mult timp în fiecare zi în drumul spre serviciu. De asemenea, vei avea mai puține momente de stres și nervi din cauza traficului.

4. Nu este obligatoriu să deții o bicicletă

Mersul cu bicicleta la serviciu a devenit foarte popular în ultimul timp. Astfel, producătorii sunt preocupați de realizarea parteneriatelor cu cât mai multe companii pentru a facilita închirierea bicicletelor. Cei care nu dețin o bicicletă, dar își doresc să folosească una pentru a ajunge la serviciu, pot alege dintr-o serie de pachete pentru închiriere foarte avantajoase.

5. Nu mai trebuie să îți faci griji pentru locurile de parcare

Atâta timp cât ai un sistem de securitate foarte bun pentru bicicleta ta, o poți ”parca” oriunde. Astfel , economisești din nou destul de mult timp pe care înainte îl consumai în căutarea unui loc de parcare.

De ce să nu mergi cu bicicleta la serviciu

1. Te limitează din punct de vedere vestimentar

Foarte mulți dintre noi trebuie să aibă o ”ținută office” la serviciu. Așadar, devine destul de dificil să mergi 40-45 de minute pe bicicletă în costum și cravată. Pentru doamne este cu atât mai complicat să poarte o fustă sau o rochie și tocuri în timp ce merg cu bicicleta la serviciu.

2. Nu îți poți începe ziua transpirat

Este absolut normal ca atunci când faci efort fizic să începi să transpiri. De asemenea, mersul pe bicicletă este chiar un sport solicitant. Așadar, devine inconfortabil să ajungi la serviciu deja transpirat. Apar astfel probleme de igienă care pot deveni supărătoare.

3. Coafura nu rezistă

Din motive de securitate este recomandat utilizarea unei căști în momentul în care folosim o bicicletă. Astfel, oricât de multe produse pentru păr am folosi, coafura nu va rezista sub cască. Ținând cont că la birou contează și felul în care arătăm, casca pentru bicicletă devine o problemă.

4. Condițiile climatice

În momentul în care plouă sau ninge, oricât de determinați am fi, bicicleta nu mai devine o prioritate. Putem utiliza totuși pelerine de ploaie și alte accesorii pentru a ne proteja. Cu toate acestea, este dificil să găsim un confort în mersul cu bicicleta pe ploaie sau ninsoare. Luând toate acestea în considerare, bicicleta poate deveni un prieten de încredere pentru mersul la serviciu. Cu toate acestea, ca orice alt mijloc de transport, are o serie de provocări pe care trebuie să le depășim. Totul depinde la final de determinarea și în ce direcție înclină balanța fiecăruia.